Acacia

Denumire stiintifica
Acacia

Denumire populara
Acacia

Specii si varietati
A. armata, A. dealbata, A. neriifolia, A. podalyriaefolia

Planta se prezinta sub forma unui arbust, avand florile mici, cu numeroase stamine, ce alcatuiesc mase sferice, glomerulare, asezate in ciorchini densi si lungi.

Ingrijire
Acaciile cres intens vara si infloresc in timpul iernii sau al primaverii. Prefera spatiile racoroase si lumina abundenta. Se uda f. putin in timpul iernii, iar pulverizarea cu apa nu este necesara. Transplantarea se face la 2-3 ani, primavara, dupa taiere.

Articole asemănătoare

 • Flori potrivite pentru cadoul de Ziua Indragostitilor

  Fiind acea luna din an care include sarbatoarea Dragobetelui, februarie tinde sa-si piarda orice conotatie secundara, pentru ca - mai mult decat orice - oamenilor le place sa iubeasca si sa fie iubiti.

 • De ce flori ne bucuram in noiembrie?

  Desi vremea devine tot mai intunecata si mai rece in noiembrie, exista unele flori care prospera chiar si in aceste conditii dificile. Spre incredintare va prezentam o lista a celor mai populare flori care se intalnesc in perioada aceasta a anului in gradinile zonelor temperate ale globului.

 • Cel mai singuratic arbore din lume. Arborele din Tenere

  Fiindca padurile ocupa inca teritorii vaste ale planetei, arborii cunoscuti individual de o lume intreaga sunt extrem de putini.

 • Istoria aranjamentelor florale

  De-a lungul istoriei, asa cum stim din documentele ramase, oamenii au folosit florile pentru a isi exprima sentimentele, pentru a infrumuseta mediul in care locuiau si pentru a sarbatori...

 • Acacia pravissima

  Acacia pravissima face parte din marele gen acacia, format in mare parte din arbusti si tufe care se gasesc in zonele tropicale si calde, mai ales in Australia si Africa. Habitatul natural al arbustilor de acacia este de la nivelul marii pana la...


Warning: fopen(cache/bf1b25f7682469963a412c2f70176ea2) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139