Afinul Denise Blue – un soi pentru toate gusturile

Varietate de afin timpuriu cu fructe mari si dulci, recolta buna an dupa an, relativ usor de cultivat si intretinut, acest Denise Blue va avea nevoie de un loc in gradina sau livada unde sa aiba relativ soare macar in prima parte a zilei (se dezvolta destul de bine si in portiuni putin umbrite), iar pamantul cel mai bun este unul putin acid, pregatit initial cu gunoi de grajd, si cu drenare buna. Afinul are nevoie sa fie udat relativ constant, dar nu se vor folosi cantitati mari de apa, altfel radacinile ar putea putrezi.

Se planteaza primavara sau toamna si va incepe sa rodeasca in primavara urmatoare, tufele mature de afin Denise Blue depasind 60 de cm inaltime, iar productia pentru fiecare exemplare va depasi sase kilograme anual. Afinele de acest soi sunt dulci, aromate, foarte bune pentru gustare, sirop, dulceata sau gem, retete diverse de prajituri, fiind un fruct versatil si delicios. Se poate planta la fel de bine intr-un ghiveci de mari dimensiuni. Este o varietate ce suporta bine temperaturile reci ale iernii, rezistand chiar si in perioadele geroase. Poate fi primul soi de afin cultivat, singur sau grupat, principalele avantaje fiind gustul si cantitatea anuala de fructe.

Foto: floragard.de

Articole asemănătoare

 • Cinci retete de cocktail cu suc de rosii

  Savuros, dulce-acrisor, plin de gustul rosiilor bine coapte, cu o aroma ce aminteste de gradinile poate nu foarte mari, dar ingrijite cu rabdare si pasiune, sucul de rosii este folosit adesea in bucatarie pentru sosuri extraordinare, dar sta si la baza mai multor retete de cocktail pentru toate gusturile.

 • Trandafirii Criterion, rafinament pentru gradini mari si mici

  Un soi de trandafir teahibrid cu inflorescente de un roz delicat, o nuanta mai rar intalnita, este o alegere excelenta pentru gradini de orice dimensiuni, dar si pentru parcuri si pentru orice spatiu verde.

 • Empire Blue, un soi de liliac de vara pentru parcuri si gradini elegante

  Varietate longeviva si rezistenta de liliac de vara cu inflorescente de un mov-albastrui intens, cald, care va transforma radical orice gradina, Empire Blue este o alegere inspirata atat pentru incepatori, cat si pentru gradinarii cu experienta.

 • Ridichile Saxa 2, o buna alegere pentru cultivatori

  Un soi timpuriu cu productivitate foarte buna, indicat atat pentru culturi intensive cat si pentru gradinile sau serele mai mici, ridichile Saxa 2 sunt mici, rotunde, de un frumos rosu intens, cu textura crocanta si gust puternic, fara sa lipseasca notele dulci, vegetale.

 • Capsunile San Andreas, o alegere inspirata pentru orice gradina

  Un soi cu productie neasteptat de buna - face fructe de mai multe ori in acelasi sezon odata ajuns la maturitate - si capsuni mari, cu gust dulce si parfum puternic, ce suporta bine atat depozitarea cat si transportul, cu o rezistenta naturala crescuta la boli si daunatori, San Andreas este din toate punctele de vedere una dintre cele mai bune alegeri atat pentru gradinarii cu experienta, cat si pentru incepatori.


Warning: fopen(cache/c06d504d0eceb48d95731d11158642f7) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139