Capsunile San Andreas, o alegere inspirata pentru orice gradina

Un soi cu productie neasteptat de buna - face fructe de mai multe ori in acelasi sezon odata ajuns la maturitate - si capsuni mari, cu gust dulce si parfum puternic, ce suporta bine atat depozitarea cat si transportul, cu o rezistenta naturala crescuta la boli si daunatori, San Andreas este din toate punctele de vedere una dintre cele mai bune alegeri atat pentru gradinarii cu experienta, cat si pentru incepatori. Sunt tufe destul de inalte, de forma circulara, cu multe flori si frunze de un verde mai deschis, numeroase fructe de un rosu intens, conice, mari si grele, iar randamentul ridicat le face sa ofere an dupa an peste doua kilograme de capsune pentru fiecare stolon. Plantate primavara sau toamna intr-un loc din gradina unde sa aiba un sol relativ fertil, soare o buna parte din zi si apa frecvent - se usuca repede daca nu au umiditatea necesara - sunt plante care vor rezista ani in sir, si pot sa dea fructe chiar pana la jumatatea toamnei daca temperaturile nu au scazut prea mult. 
 
Sunt capsuni perfecte atat ca gustare sau pentru salate de fructe cat si pentru gemuri, dulceturi sau sirop de capsuni natural, si datorita gustului nu va fi nevoie sa adaugati zahar sau miere. Se inmultesc relativ usor daca solul este bun, dar trebuie sa nu uitati sa le udati frecvent, seara sau dimineata, si sa indepartati buruienile din pamantul unde au fost plantati stolonii de capsuni. Suporta bine atat perioadele secetoase, daca sunt bine irigate, cat si cele geroase, cat pot fi acoperite pentru un plus de aparare cu un strat subtire de mulci sau compost.

Foto: amazon.com

Articole asemănătoare

 • Laleaua Red Impression, o alegere clasica pentru toate gradinile

  Varietate de lalea cu aspect decorativ aparte, forma clasica si un rosu intens, catifelat, elegant, Red Impression este o alegere excelenta pentru gradini sau parcuri, dar poate fi cultivata la fel de usor si in ghivece si jardiniere.

 • Lalele Royal Virgin, albul imaculat pentru orice gradina

  Cu inflorescente mari de un alb pur, perfect, rar intalnit printre lalele, de o forma clasica pentru aceste flori, acest soi impresioneaza prin puritate si aspectul decorativ remarcabil.

 • Actrite celebre si trandafirii care le poarta numele

  Ingrid Bergman: varietate rezistenta, care va inflori in repetate randuri pana spre jumatatea toamnei, cu petale de un rosu elegant si delicat, este o alegere excelenta pentru orice gradina, fiind genul de trandafir care arata minunat inconjurat de alte flori sau alte varietati.

 • Bujorii Primavera, un plus de lumina pentru gradini

  Cu florile sale mari, grele, in forma de cupa, de un alb-crem ce poate sa bata spre galben deschis in functie de lumina soarelui si de sol, acest soi de bujor este o alegere inspirata pentru orice gradina sau parc, aducand luminozitate si prospetime, mai ales in contrast cu alte flori.

 • Magnolia Heaven Scent, o alegere inspirata pentru orice gradina

  Cu florile sale mari, numeroase, de un roz pur spre violet deschis, palid, cu tuse albe, aceasta varietate de magnolie este potrivita pentru orice gradina sau spatiu verde, dar devine centrul de atractie si interes mai ales intr-un spatiu relativ restrans.


Warning: fopen(cache/583bad67a5d3d8c39d6f09ddf7a49270) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139