Allium Caeruleum

O planta ornamentala cu flori sferice, alcatuite din numeroase inflorescente marunte in forma stelata, de un albastru intens (rar apar si exemplare care bat spre mov), aceasta varietate de allium este rezistenta la ger si seceta, infrumuseteaza extraordinar gradina prin coloritul sau si este foarte buna si pentru buchete sau decoratiuni mai ambitioase. Soiul depaseste la maturitate 50 de cm inaltime, se adapteaza usor la conditiile din tara noastra si daca il ingrijiti putin si fertilizati solul va veti bucura an dupa an de florile albastre. 
 
Prefera un sol nisipos, cu drenare buna, la care puteti adauga ingrasaminte, trebuie udat periodic si creste cel mai repede daca este expus luminii solare cea mai mare parte a zilei (si culoarea va fi mai intensa). Si ca un plus de culoarea aceste flori atrag si multi fluturi in gradina in lunile de vara. 
 
De o culoare mai rar intalnita in gradini si cu flori mari, este una dintre alegerile mai putin obisnuite pentru spatiile verzi pe care le vreti sa iasa in evidenta din prima clipa. 

Foto: crocus.co.uk

Articole asemănătoare

 • Allium Gladiator

  Se potrivesc atat pentru gradini cat si pentru alei, spatii verzi, jardiniere, ghivece, atata timp cat acest soi de Allium L. va avea lumina solara (se adapteaza si unui regim cu semi-umbra), un pamant fertil cu drenare buna si neaparat sa fie udat regulat, mai ales in primele saptamani.

 • Allium Pink Jewel - un plus de roz pentru gradina

  Este unul dintre cele mai frumoase soiuri de Allium, inflorescentele sunt mari, cu petale ascutite de o culoare trandafirie, pastelata, ce tinde adesea spre mov, iar efectul decorativ este iesit din comun.

 • Plante bulboase care tin rozatoarele departe de gradina

  Nimeni nu acorda prea multa importanta rozatoarelor pana in clipa cand ajung o amentintare pentru gradina. Bulbii florilor, pe langa faptul ca sunt o tinta usoara, constituie o adevarata “delicatasa” pentru micile animale, fapt care impune adoptarea urgenta a unor masuri “defensive”.

 • Prazul - un aliment sanatos de noiembrie

  Nu se stie cand a patruns prazul pe meleagurile tarii noastre sau daca a fost cultivat si la noi dintru inceput. Cert este ca varietatea de denumiri populare, precum si unele vorbe din batrani fac dovada faptului ca ne-am insusit planta de timpuriu.

 • Ceapa si proprietatile sale curative

  Fara indoiala una dintre cele mai populare plante perene este ceapa(Allium cepa).


Warning: fopen(cache/b993de3db93be80c58fbc997397933e6) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139