Allium Gladiator

O planta iesita din comun datorita inflorescentelor mari, sferice, de culoare mov apropiata de cea a liliacului sau lavandei, aceasta varietate de allium are un nume foarte potrivit, fiind un soi rezistent, puternic, usor de ingrijit si bun atat pentru buchete cat si pentru gradini. Sunt flori ce depasesc 75 de cm inaltime, cu tulpini viguroase, iar inflorescentele globulare sunt alcatuite din numeroase floricele delicate, cu un parfum intens, dominat de notele dulci.

Se potrivesc atat pentru gradini cat si pentru alei, spatii verzi, jardiniere, ghivece, atata timp cat acest soi de Allium L. va avea lumina solara (se adapteaza si unui regim cu semi-umbra), un pamant fertil cu drenare buna si neaparat sa fie udat regulat, mai ales in primele saptamani. Se planteaza toamna, pana in luna noiembrie, mai ales daca este una cu temperaturi placute, si va veti bucura de primele exemplare de Allium Gladiator in vara urmatoare.

Le puteti planta alaturi de lalele sau alte flori care sa completeze prin colorit nuanta intensa de mov, si daca acestea sunt mai scunde atunci Gladiator vor domina de la inaltimea lor tot spatiul. Din fericire este o varietate rezistenta la frig, chiar si la ger.

Foto: burpee.com

Articole asemănătoare

 • Allium Caeruleum

  De o culoare mai rar intalnita in gradini si cu flori mari, este una dintre alegerile mai putin obisnuite pentru spatiile verzi pe care le vreti sa iasa in evidenta din prima clipa.

 • Allium Pink Jewel - un plus de roz pentru gradina

  Este unul dintre cele mai frumoase soiuri de Allium, inflorescentele sunt mari, cu petale ascutite de o culoare trandafirie, pastelata, ce tinde adesea spre mov, iar efectul decorativ este iesit din comun.

 • Plante bulboase care tin rozatoarele departe de gradina

  Nimeni nu acorda prea multa importanta rozatoarelor pana in clipa cand ajung o amentintare pentru gradina. Bulbii florilor, pe langa faptul ca sunt o tinta usoara, constituie o adevarata “delicatasa” pentru micile animale, fapt care impune adoptarea urgenta a unor masuri “defensive”.

 • Prazul - un aliment sanatos de noiembrie

  Nu se stie cand a patruns prazul pe meleagurile tarii noastre sau daca a fost cultivat si la noi dintru inceput. Cert este ca varietatea de denumiri populare, precum si unele vorbe din batrani fac dovada faptului ca ne-am insusit planta de timpuriu.

 • Ceapa si proprietatile sale curative

  Fara indoiala una dintre cele mai populare plante perene este ceapa(Allium cepa).


Warning: fopen(cache/e7232cdcdf824b068ae00402fdfec706) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139