Aranjamente florale pentru Dragobete

 Cum februarie este considerata cea mai romantica luna a anului, va prezentam cateva idei de aranjamente florale si, mai jos, modul in care le puteti realiza.

iasomie

 Inimi, flori si parfum

Aceasta vita de iasomie a fost prinsa de un suport topiar in forma de inima, devenind astfel cadoul ideal  de Dragobete, sau de fiecare data cand vreti sa faceti un cadou special unei persoane cu adevarat speciale. Iasomia face flori foarte parfumate si continua sa creasca si dupa ce s-au ofilit florile.

buchet de trandafiri si lalele

 Buchet de trandafiri si lalele

Trandafirii in doua culori contrastante - rosu si galben - si lalele rosii, acestea sunt ingredientele unui buchet minunat. 12 trandafiri din hibridul Ecuador si 20 de lalele formeaza, cu putina indemanare, un aranjament floral captivant.

buchet de lalele rosii

 

 Buchet de lalele rosii

Se spune despre lalele, in general, ca sunt simbolul unei iubiri perfecte, iar lalelele rosii trimit acest mesaj mult mai amplificat - de aceea aceasta idee este perfecta pentru cea mai romantica luna a anului, februarie.

Cumparati 10 fire de lalele, o vaza de teracota vopsita in rosu-intens si legati o panglica in jurul ei; nu uitati sa adaugati o mica felicitare pe care sa scrieti cateva cuvinte sau un citat potrivit ocaziei.

aranjament cu trandafiri

 Aranjament cu trandafiri

Acest aranjament este foarte interesant si surprinzator. Frunzele lungi si late au fost rulate pentru a arata ca niste panglici verzi, iar firele subtiri formeaza semicercuri largi, atragand privirile spre centru.

un buchet cu flori de primavara

 Un buchet de primavara

Si un buchet din flori de primavara poate transmite un mesaj de iubire la fel de bine ca florile clasice. Cautati flori proaspete, aproape deschise, si aranjati-le intr-o vaza cubica, din sticla transparenta.

Cum sa realizati aranjamentul

Asezati florile la 45 de grade in jurul bazei superioare a vazei, apoi plasati si in centru cateva. Capetele tulpinii trebuie sa fie bine bagate in apa, altfel riscati ca florile sa se ofileasca inainte de vreme.

Daca doriti ca florile sa fie aranjate perfect drept, atunci taiati toate tulpinile la aceeasi lungime. Inlaturati tepii in cazul trandafirilor, pentru a-i plasa mai usor printre celelalte flori si pentru a nu distruge tulpinile fragile ale lalelelor, de exemplu.

In jurul sau printre flori completati cu iarba sau alte specii de plante decorative.

Nu uitati sa rupeti frunzele din partea inferioara a tulpinii, in zona care intra in apa, pentru ca acestea decoloreaza apa.

Articole asemănătoare

 • Laleaua Burning Heart, un nume inspirat pentru un farmec special

  Soi bicolor de lalea cu o prospetime aparte si forma de cupa ascutita, este excelent pentru gradini sau parcuri, dar si pentru buchete si aranjamente florale, coloritul viu, vesel, schimband cromatic orice spatiu.

 • Trandafirul Gloria Dei

  Soi premiat si foarte apreciat de trandafir bicolor, cu petale galbene cu mici pete roz, delicate si proaspete, Gloria Dei este o alegere excelenta pentru gradini, parcuri, buchete sau aranjamente florale.

 • Trandafirul Hocus Pocus

  Varietate de trandafir cu boboci mari, grei, cu petale catifelate de un visiniu inchis, mai rar intalnit, taiate de dungi galbene, Hocus Pocus are un efect decorativ deosebit datorita cromaticii sale, fiind o alegere foarte buna pentru buchete si aranjamente florale.

 • Alpine Sunset, trandafirul pentru gradini de neuitat

  Soi de trandafir floribunda cu boboci mari, in nuante deschise si incantatoare de galben si roz, Alpine Sunset este bun pentru orice gradina sau parc, dar este adesea ales si de florari pentru buchete elegante sau aranjamente florale dedicate unei ocazii speciale.

 • Trandafirul Double Delight

  Soi foarte popular si apreciat de trandafir teahibrid, relativ usor de cultivat si intretinut, Double Delight este de multa vreme una dintre primele alegeri ale cultivatorilor cu experienta, fiind folosit si pentru buchete sau aranjamente florale pretentioase.


Warning: fopen(cache/533a89d0f19246f980f29aa22b47a6cc) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139