Asclepias curassavica, o planta ornamentala nepretentioasa

Asclepias curassavica este un arbust originar din America Cetrala, care se dezvolta in salbaticie doar in zonele cu climat tropical si subtropical. Planta mai este denumita “floarea sangelui” sau “iarba mexicana a fluturilor”, fiindca din primavara pana toamna, este impodobita cu numeroase flori rosii si portocalii, cu diametrul de 2-4 cm. Un soi cu flori galbene este de asemenea disponibil. In zilele noastre, Asclepias curassavica este cultivata in scop ornamental si este adesea introdusa in gradina ca sursa de hrana pentru fluturi.

Cat priveste cerintele de baza, acestea nu ies din tiparele cunoscute. Floarea sangelui se cultiva de regula in locurile insorite (ori in semiumbra) si, in ciuda afinitatii sale pentru cladura, nu se teme de frig. Desigur, valorile sub zero grade sunt de evitat, chiar daca plantele degerate produc uneori noi vlastare in anul viitor. Daunatorii principali sunt afidele, ridicand mai putine probleme ciupercile sau animalele.

Plantele se adapteaza oricarui tip de teren, daca acesta este bine drenat. Cultivata in ghivece, Asclepias curassavica trebuie transplantata obligatoriu la fiecare 2 sau 3 ani.  Pentru plantele sanatoase, impodobite cu o multitudine de flori, udarea constituie un factor cheie. Nevoia de apa poate fi satisfacuta fie mentinand in permanenta terenul usor umed, fie intervenind de fiecare data cand solul pare deshidratat.

Inmultirea se realizeaza prin seminte sau prin butasi apicali, prelevati spre sfarsitul primaverii. Majoritatea membrilor familiei Asclepiadaceae secreta un suc laptos, au fructe de tip pastaie si seminte cu peri care sunt purtate de vant.

Contraindicatie: Evitati contactul ochilor si a pielii cu sucul toxic al plantei.

Sursa foto: wikipedia.org

I. C.

 

Articole asemănătoare

 • Azaleea Maruschka

  O planta ornamentala perena rezistenta si atragatoare, cu nenumarate inflorescente de un rosu deschis, aceasta azalee japoneza este o excelenta alegere pentru parcuri, spatii verzi sau gradini

 • Clematis Rouge Cardinal

  Planta ornamentala foarte populara datorita florilor mari, cu petale catifelate, bine definite, parfumate, Clematis Rouge Cardinal este o varietate care va transforma orice colt al gradinii intr-o atractie careia nimeni nu ii va putea rezista.

 • Aglaonema, o planta de interior decorativa prin frunze

  Aglaonema este o planta in forma de tufa ramificata, originara din Asia de sud-est, apreciata pentru frunzele in forma de lance, de culoare verde cu dungi alb-argintii, verde inchis ori crem. Planta numara peste 60 de specii,

 • Peperomia, o planta de succes pentru casa si birou

  Avand un aspect interesant si fiind usor de ingrijit, peperomia a devenit o planta destul de populara in domeniul decoratiunilor interioare.

 • Welwitschia mirabilis, o planta relicta din Jurasic

  Welwitschia mirabilis este o planta care creste numai in sud-vestul Africii, in zona desertica a Namibiei. Din cauza conditiilor climatice pe care le indura, este plasata de cercetatori alaturi de cele mai


Warning: fopen(cache/f184634a30160fb5f6624b547cca5227) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139