Astazi celebram Ziua Pamantului

 

Foto: umassd.edu

 

 In ultima sambata a lunii martie Romania serba alaturi de multe alte natiuni Ora Pamantului prin incetarea consumului de electricitate timp de o ora. La nici o luna dupa acest eveniment, protectia planetei albastre revine in atentia oamenilor, insa de aceasta data privind toate domeniile de activitate care au impact negativ asupra mediului.

 

La data de 22 aprilie a fiecarui an se serbeaza Ziua Pamantului, una dintre cele mai importante miscari pentru protejarea mediului inconjurator. Aceasta a fost fondata de senatorul Gaylord Nelson in anul 1970  ca raspuns la unele evenimente nefericite petrecute in SUA si la dezinteresul  clasei politice fata de poluarea mediului.

 

Primul protest national a avut scopul de "a zgudui aranjamentele politice si de a forta introducerea acestei probleme in agenda nationala". Pe 22 aprilie, aproximativ 20 milioane de americani, majoritatea tineri, au protestat pe strazi si in parcuri impotriva poluarii industriale acute cu gaze si fum ce era privita pana atunci ca indicator al prosperitatii. Unele grupuri au militat chiar impotriva deseurilor toxice, pesticidelor sau a poluarii apelor cu petrol.

 

Din fericire evenimetul nu a ramas fara ecou in randul celorlalti locuitori si a autoritatilor, acestia constientizand importanta vietuirii intr-un mediu mai curat.

 

Acest lucru este reflectat si de faptul ca la 20 ani dupa cele intamplate, in anul 1990, Ziua Pamantului avea sa fie sarbatorita de 200 milioane de persoane din lumea intreaga.

 

In prezent, celebrarea  Zilei Pamantului tinde sa se extinda pe durata unei saptamani deoarece s-a observat ca o zi nu este suficienta pentru atingerea tuturor obiectivelor propuse.

 

Poate ca astazi, mai mult decat in anii precedenti ar trebui sa ne implicam in ocrotirea mediului, dat fiind faptul ca la  uriasa poluare industriala s-a alaturat si cea cu cenusa si gaze toxice cauzata de eruptia vulcanului Eyjafjallajokull din Islanda.

Articole asemănătoare

  • Primavara astonomica incepe astazi!

    Daca ziua de 1 martie marcheaza prin traditie trecerea de la iarna la primavara, in calendarul popular, aceea in care se produce echinoctiul de primavara semnaleaza oficial, din punct de vedere astronomic, tranzitia la noul anotimp.

  • Cum sa alegi florile potrivite de Ziua Indragostitilor

    Daca pana la aceasta ora nu ti-ai intalnit jumatatea de Ziua Indragostilor, inseamna ca te gasesti in toiul pregatirilor pentru plimbarea sau cina romantica de diseara. In ceasurile care au mai ramas, reflecteaza bine la ce flori ii vei oferi iubitei intrucat aceste raze rupte din natura sunt purtatoarele mesajului tau de dragoste.

  • De ce sa introduci sucul de telina in alimentatie

    Sucul de telina este unul dintre cele mai hidratante si nutritive produse cu care ne putem incepe ziua. Planta, folosita din timpuri stravechi in Europa ca leac, nu si-a pierdut nici astazi utilitatea, numarandu-se printre ingredientele autohtone.

  • Ce trebuie sa stim despre productia alimentelor de baza

    Din nefericire in ziua de astazi ne pandesc foarte multe boli extrem de grave, care se formeaza din cauza chimicalelor injectate in alimente. Paradoxal aceste alimente sunt mai accesibile bugetului multora dintre noi, pe cand alimentele BIO, deci cu alte cuvinte cele sanatoase, sunt mult mai scumpe nu la indemana oricui.

  • Deserturi simple. Clatite spumoase cu unt

    Un desert irezistibil este numai bun pentru a va inveseli ziua. Pentru astazi va propunem o reteta de clatite spumoase cu unt.


Warning: fopen(cache/f9ddf5c4024436885badb0101b599b2a) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139