Beneficiile otetului de mere

Foto: mdidea.com

Otetul de mere este unul dintre cele mai vechi  remedii naturale cunoscute de oameni. Proprietatile sale curative au fost apreciate de insusi parintele medicinei Hipocrate care l-a folosit ca energizant si antibiotic.

 

Chiar daca unele dintre calitatile care i se atribuie nu au fost deplin dovedite stiintific, in cele mai multe cazuri otetul de mere a confirmat cele spuse din batrani. Fiind obtinut din unele dintre cele mai sanatoase fruncte, otetul de mere este bogat in minerale si oligoelemente vitale precum potasiu, calciu, magneziu, fosfor, sodiu dovedindu-se un agent eficient de combatere a  bacteriilor.

 

Calitatea oricarui produs este data de gradul de procesare prin care a trecut. In ciuda asteptarilor, cel mai sanatos otet de mere este cel mai putin aspctuos. Materialul organic aflat in suspensie indica fatul ca este vorba de un otet brut, nu de unul  filtrat tehnologic caruia i-a fost scazuta valoarea nutritiva.

 

Asadar, nu orice tip de otet este lafel de sanatos motiv pentru care trebuie sa studiati bine produsul inainte de a-l cumpara din magazin.   

 

Se considera ca amestecul format din 50% apa si 50% otet de mere este un tonic perfect pentru ten si o solutie potrivita pentru combaterea matretii, acneei sau negilor. Unii specialisti recomanda aplicarea solutiei diluate pe scalp pentru a fi lasata sa se usuce iar altii recomanda aplicarea catorva linguri de otet brut cu o ora sau doua inainte de clatire.  O atentie deosebita trebuie sa revina protectiei ochilor, amestecul fiind destul de periculos. Totusi, in cazul unui astfel de contact  clatiti din abundenta  ochii cu apa. 

 

S-a constatat ca otetul de mere contribuie la scaderea in greutate. Desi nu s-a explicat stiintific cauza acestui  lucru, se admite ca fie acesta accelereaza metabolismul fie creste capacitatea de ardere a caloriilor. De asmenea, otetul de mere scade colesterolul rau din sange.

 

Nu mai putin importante sunt beneficiile uzului intern al otetului de mere. Acesta regleaza disfunctionalitatile stomacului precum constipatia sau diareea si regleaza nivelul zaharului din sange, contribuind la imbunatatirea sanatatii diabeticilor.

 

Un pahar de apa in care s-a adaugat o lingurita de otet de mere consumat in fiecare zi este unul dintre remediile cele mai la indemana pentru scaderea tensiunii arteriale si pentru intarirea sistemului imunitar.

Articole asemănătoare

  • Sangria de toamna cu brandy, vin alb si cidru de mere

    O bautura pregatita traditional din vinuri rosii, dulci sau seci (dupa gust) si cu fructe si mirodenii, in aceasta varianta de sangria regasim cidrul de mere proaspat si intepator, un vin alb rece si brandy sau coniac, dupa gust, cu scortisoara si savoarea portocalelor mari, bine coapte.

  • Cocktail fierbinte de toamna cu rom si suc de mere

    O cana de suc de mere cu putin rom si mirodenii, totul cald, parfumat, inmiresmat, pentru acele seri de toamna tot mai reci in care avem nevoie de un moment de relaxare. Si pentru un cocktail cu mai multa personalitate putem inlocui sucul de mere cu cidru.

  • Sos de mere cu scortisoara si lamaie

    O reteta pentru un sos de mere dulce, aromat, plin de savoarea fructelor bine coapte, excelent pentru o portie generoasa de inghetata, o placinta calda sau (pentru cei care nu se tem de experimente) chiar si pentru contrastul cu o friptura de porc sau alte retete pentru felul principal. Poate fi mai dulce sau mai acrisor, dupa gust.

  • Sangria de vara cu bere si cidru de mere

    O bautura in care se intalnesc berea blonda, proaspata si racoritoare, cidrul cu gust intens de mere si berea de ghimbir, cu notele ei picante si surprinzatoare, excelenta in zilele calduroase cu multa gheata.

  • Cocktail racoritor cu menta, whiskey si suc de mere

    O reteta pentru o bautura cu gust intens de mere dulci, parfumate, bine coapte, prospetimea mentei abia culese si un whiskey de calitate.


Warning: fopen(cache/cfc17d7fecc1e3d12a2bdc7eebd6a5a5) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139