Buddha Hand Citron

Buddha's Hand Citron este un fruct cunoscut si sub numele de Fingered Citron sau Citrus medica. In chineza poarta numele de Shou kan, in timp ce in japoneza este numit bushukan.

In traducere, Mana lui Buddha este un fruct cu o vechime mai mare decat cea a portocalelor, grapefrutului sau lamailor; este un fruct neobisnuit, pretuit de secole de chinezi si japonezi. Acestia il intrebuintau pentru parfumarea locuintei si hainelor, deoarece are un parfum misterios ce persista pana la doua saptamani.

Pentru culturile asiatice, Mana lui Buddha a fost si este un dar al divinitatii supreme.

Forma acestuia este longitudinala si are segmente lungi ca degetele unei maini. Florile si frunzele au in cea mai mare parte o nuanta de violet.

Buddha's Hand Citron, sub forma confiata, este un desert delicios care totodata in non-medicina traditionala este prescris ca expectorant, stimulent si tonifiant al organismului.

De asemenea, este folosit datorita aromei sale drept condiment pentru peste, este un ingredient principal in prepararea deserturilor si cocktailurilor alcoolice. Pulpa fructului, deseori conservata, este constituita doar dintr-o maduva alba dulce si aromata.

Fingered Citron este un fruct popular de Anul Nou, deoarece se crede ca acesta este aducator de noroc in gospodarii. Japonezii cumpara acest fruct la sfarsitul anului nu doar pentru ca este un fel de talisman norocos ci si pentru a-l utiliza ca ornament in diverse decoruri.

In China, scris cu literele alfabetului chinezesc, numele Buddha's Hand Citron simbolizeaza fericire, prosperitate si longevitate.

Roadele copacelului ajunge pana la inaltimea de 100 de centimetri, iar anotimpul sau cel mai productiv este cel de iarna, intre lunile noiembrie si ianuarie.

Articole asemănătoare

 • Laleaua Formosa

  Sortiment cu inflorescente mari de o nuanta putin intalnita in cazul lalelelor, un galben aproape de citron imbinat cu verde proaspat, Formosa este o buna alegere pentru gradini si parcuri, dar este o floare ce poate fi cultivata la fel de usor in ghivece si jardiniere.

 • Laleaua Gold Fever, o alegere excelenta pentru mai multa culoare

  Cu inflorescentele sale de un galben intens, luminos, acest soi de lalea este o inspirata optiune atat pentru gradini si parcuri, cat si pentru a fi crescuta intr-un ghiveci sau jardiniera.

 • Trei festivaluri dedicate fructelor

  Mango, struguri, lamai

 • Parcul National Sagarmatha, Nepal

  Parcul National Sagarmatha se gaseste in regiunea Khumbu din Nepal si cuprinde un sector important din “acoperisul lumii”, Muntele Everest. A fost infiintat in 1976 si peste doar 3 ani declarat monument al naturii de organizatia UNESCO

 • Cel mai singuratic arbore din lume. Arborele din Tenere

  Fiindca padurile ocupa inca teritorii vaste ale planetei, arborii cunoscuti individual de o lume intreaga sunt extrem de putini.


Warning: fopen(cache/4a55a6e94b05afb073f428233ec07554) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139