Caisele Big Bomba

Soi de caise cu fructe mari, ovale, cu pulpa elastica si gust foarte dulce, parfumate, Big Bomba este o varietate cu buna productivitate anuala, relativ usor de plantat si intretinut, una dintre cele mai bune optiuni pentru o gradina sau o livada. Suporta bine perioadele geroase sau secetoase, este un pom fructifer cu inaltime medie, crengi elastice si viguroase, incarcate in sezon de fructele de un galben deschis cu pete portocalii, suculente, de altfel recomandate atat pentru sirop cat si pentru compot sau gem de caise. Sunt bune si pentru diverse retete de desert sau pentru salate de fructe de sezon. Au un parfum usor, dulceag, foarte placut. 
 
Se planteaza toamna sau primavara, iar puietii de cais Big Bomba vor avea nevoie de un loc cu mult soare - se adapteaza insa bine si la partile unde au umbra o parte din zi - un pamant fertil si cu drenare buna, si nu strica sa fertilizati in prealabil locul cu ingrasamant natural. Lasati intre viitorii pomi fructiferi macar un metru distanta daca plantati mai multi, si nu uitati sa udati puietii abundent in perioada de inceput. Veti putea recolta primele fructe incepand de la jumatatea verii, si este un soi care va produce pentru fiecare pom cateva zeci de kilograme, iar la maturitate vor depasi in medie 70 de kg in fiecare sezon. Una dintre cele mai bune varietati de cais pentru culturile mici sau cele intensive, Big Bomba este una dintre cele mai bune alegeri daca vreti un soi longeviv si cu buna productie. 

Foto: tomgarten.de

Articole asemănătoare

 • Tomatele Big Rainbow

  Soi de tomate cu productie buna, gust placut, dulceag, excelent pentru salate si diverse alte retete (mai ales supe sau sosuri), este originar din America de Sud si este foarte apreciat atat pentru aroma, cat si pentru aspect.

 • Caisele Goldrich

  Soi de cais cu productie anuala foarte buna, fructe mari si dulci, aromate, foarte aratoase, relativ usor de plantat si intretinut, Goldrich este bun atat pentru culturi intensive cat si pentru cei care isi doresc sa aiba un singur pom fructifer in gradina.

 • Goji Big Berry, un deliciu exotic

  Un soi longeviv, rezistent, care nu are nevoie de o ingrijire deosebita, Big Berry ofera in fiecare an fructe mari si dulci

 • Big Ben - un bujor pe masura numelui

  Cu flori mari, rotunde, de un roz puternic, intens - veti intalni si exemplare care bat in visiniu - si o inaltime de aproximativ 100 de cm la maturitate, aceasta varietate de bujor a fost creata in 1943 si de cateva decenii este una dintre cele mai populare.

 • Trandafirii Big Purple

  Un trandafir cu un colorit mai putin intalnit, un purpuriu deschis spre mov (veti intalni si exemplare cu note cromatice roz), Big Purple este o varietate pe care unii pasionati o adora tocmai datorita nuantei mai putin intalnite, in vreme ce altii nu sunt deloc incantati de el si prefera tradafirii clasici rosii, galbeni sau albi.


Warning: fopen(cache/fa5152d6efac50e933f22d0bf60c7098) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139