Tomatele Big Rainbow

Soi de tomate cu productie buna, gust placut, dulceag, excelent pentru salate si diverse alte retete (mai ales supe sau sosuri), este originar din America de Sud si este foarte apreciat atat pentru aroma, cat si pentru aspect. Produce rosii mari, ce depasesc cu usurinta 300-400 g odata ajunse la maturitate, cu gust clasic pentru tomate si aspect iesit din comun, cu pielita subtire si dungata in verde, galben si rosu inchis, pulpa fiind de un galben auriu sau cu pete rosiatice. Au o buna rezistenta naturala la boli si daunatori si pot fi cultivate intensiv sau puteti planta cateva fire in gradina pentru a incerca o salata din rosii Big Rainbow.

Nu au nevoie de tratamente speciale, se cultiva intr-un sol fertil, cu drenare buna, preferabil pregatit in prealabil cu ingrasamant. Prefera locurile insorite, ferite de curentii reci de aer, la distanta de copaci sau arbusti care ar putea sa umbreasca plantele. Se uda frecvent, abundent, preferabil dimineata.

Foto: amazon.com


 

Articole asemănătoare

 • Tomatele White Beauty, un deliciu aparte

  Tomate dintr-un soi hibrid, rar, cu un colorit foarte deschis, alb-verzui, White Beauty sunt o specialitate pe care nu o vom intalni prea des.

 • Golden Queen, tomata galbena pentru toate gusturile

  Tomatele Golden Queen sunt destul de mari, depasind fiecare in greutate 200 de grame greutate, de forma rotunda, putin turtite, cu pulpa groasa si coaja rezistenta, suporta bine transportul si depozitarea, fiind o buna alegere atat pentru culturi intensive cat si pentru gradini.

 • Caisele Big Bomba

  Soi de caise cu fructe mari, ovale, cu pulpa elastica si gust foarte dulce, parfumate, Big Bomba este o varietate cu buna productivitate anuala, relativ usor de plantat si intretinut, una dintre cele mai bune optiuni pentru o gradina sau o livada.

 • Tomatele galbene Sungella, un deliciu auriu

  Ceva mai mari decat clasicele rosii cherry, dulci, suculente, cu coaja elastica si subtire, de culoare galbena cu nuante portocalii la maturitate, iata un soi de tomate diferite de cele cu care suntem obisnuiti.

 • Tomatele Kmicic

  Un soi hibrid cu o forma ovala, alungita, pe care o intalnim mai rar in cazul rosiilor, gust dulceag putin astringent, rezistenta buni la boli si daunatori, aceste tomate Kmicic sunt o varietate originara din Polonia, foarte apreciata de cultivatori pentru calitatile sale


Warning: fopen(cache/96df4cb9bd6bd89b284161a931f9e12b) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139