Cascada Bigar, desemnata cea mai frumoasa din lume

Cascada Bigar pare desprinsa dintr-un peisaj tropical, insa dincolo de orice asteptari, se gaseste pe Valea Minisului, in Muntii Aninei. Mandria judetului Caras-Severin a ajuns de curand in fruntea celor mai spectaculoase cascade din lume, reusind sa surclaseze obiective cu mai multa notorietate, precum cascada “Flacara eterna” din Parcul Chestnut Ridge din New York si cascada Asik-Asik din Filipine.

Tocmai izolarea, combinata cu efectul spectaculos al curgerii apei, formeaza partea interesanta a cascadei Bigar. In Romania, numele sau nu comunica prea multe turistilor, cu exceptia, poate, a celor preocupati de ariile protejate de interes national. Izvorul Bigar sau Izbucul Bigar este o rezervatie care a luat nastere in anul 1982, si face parte din Parcul National Cheile Nerei-Beusnita.

Rezervatia reprezinta o zona cu chei, abrupturi calcaroase, vai, ponoare si multe izvoare. Izbucul Bigar este un izvor puternic (de unde termenul “izbuc”) alimentat de un curs de apa subteran ce strabate pestera omonima. Dupa circa 200 m, apa izvorului se varsa in raul Minis de pe  un prag stancos, formand cascada de tuf calcaros Bigar.

Anul trecut, site-ul The World Geography o declara cea mai frumoasa din lume, asta dupa ce in septembrie 2010, un ghid turistic international, National Geographic Traveler – Romania, prezenta prima data obiectivul in presa turistica de specialitate. Un alt aspect care ii confera un statut deosebit este pozitia pe care o ocupa chiar pe Paralela 45.  

I. C.

Articole asemănătoare

 • Padurea Mociar, cea mai batrana din Romania

  In drum spre statiunea Sovata veti intalni satul Nadasa, o pitoreasca asezare intinsa de-a lungul vaii cu acelasi nume, strajuita de dealuri domoale acoperite cu pajisti si paduri.

 • Spania, cea mai insorita tara din Europa

  Atractia coplesitoare fata de Spania, este motivata in randul strainilor printre multe aspecte pozitive de conditiile climatice excelente.

 • Sfarsitul verii si recoltele bune

  Cea mai frumoasa perioada pentru iubitorii de legume incepe atunci cand cosurile incep sa se umple si straturile din gradina se golesc.

 • Parcul National Yellowstone, SUA

  Parcul National Yellowstone detine doua recorduri ce il recomanda ca unul dintre cele mai atractive din lume. Infiintat in anul 1872 printr-o lege emisa de Congresul american, acesta avea sa devina primul parc national din lume, la sugestiile si insistentele geologului Ferdinand V. Haiden.

 • Cele mai gustoase bucatarii din lume

  Pentru toti cei pasionati de arta bucatariei calatoriile sunt esentiale daca ne gandim cate gusturi si cate mancaruri ne ofera toate tarile din lume, iar restaurantele cu specific vin in intampinarea celor care vor sa testeze retete cat mai diverse.


Warning: fopen(cache/dec5d78ea6f8f721d31685cd8eae8e4d) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139