Ce flori oferim la diferite ocazii...

Sunt multe ocazii cand florile sunt nelipsite din viata noastra. De asemenea, ele sunt si daruri gingase pe care le oferim celor dragi cu ocazia diferitelor evenimente familiale.

Iata si cateva sugestii in legatura cu alegerea celor mai potrivite flori, in functie de imprejurarile in care le oferim.

flori cadou (a)

flori cadou (b)

Si un cadou poate fi insotit de cateva flori. De exemplu, cand cadoul este o sticluta de parfum, aceasta se poate oferi intr-un cosulet de violete (sau alte flori delicate cu cozi scurte), prinse in muschi de padure si legate cu o panglica de matase de culoarea florilor.

buchet pentru noul nascut (b)

buchet pentru noul nascut

La nasterea unei fetite facem o impresie placuta daca oferim parintilor si un buchetel de lacramioare, nu-ma-uita, trandafiri roz, margarete, liliac sau garoafe (albe sau roz).

Cand noul nascut este un baiat e bine sa oferim un buchet de garoafe, stanjenei, crini sau narcise. In general, in astfel de situatii trebuie alese flori delicate, putin voluminoase. Buchetelul sa fie legat cu o fundita fina de matase alba, bleu sau roz.

buchet pentru aniversari (a)

buchet pentru aniversari (b)

Cand participam cu flori la o aniversare alegeti dintre cele cu durata mare de pastrare si mai viguroase. Astfel, la sarbatorirea nuntii de argint este potrivit un buchet de trandafiri rosii sau roz, avand in mijloc cativa trandafiri albi, iar la sarbatoarea nuntii de aur, un buchet de crizanteme galbene.

buchet pentru o persoana bolnava (a)

buchet pentru o persoana bolnava (b)

Cand vizitam o persoana bolnava si dorim sa-i oferim flori, e bine sa ii dam garoafe, trandafiri, gerbera, si sa evitam florile prea parfumate cum sunt tuberozele, crinii, zambilele.

Gradinamea.ro

Articole asemănătoare

 • Crinii Purple Prince

  Varietate cu flori de mari dimensiuni, cu un parfum dulce si puternic, Purple Prince este un crin ce poate atinge la maturitate pana la doi metri inaltime (daca are suficient soare si un sol fertil), dar si un colorit aparte, un purpuriu intens cu note mai inchise, nuanta eleganta si incarcata de rafinament.

 • Magnoliile Betty

  Un soi hibrid ce poate ajunge la dimensiuni apreciabile odata ce a atins maturitatea, aceasta varietate de magnolie este un superb arbust care va creste pentru a forma cu ramurile sale o coroana ampla, deasa, plina in perioada de inflorire cu inflorescente in forma de cuba de un roz-violaceu intens, parfumate, cu textura delicata.

 • Rhododendronul Fantastica - frumusete exotica in gradina

  Luxuriant si plin de culoare, cu multe inflorescente de mari dimensiuni, iata un arbust cu aspect exotic ce poate parea la prima vedere greu de cultivat si intretinut, dedicat mai curand unui pasionat sau unei gradini de lux.

 • Cum sa alegi florile potrivite de Ziua Indragostitilor

  Daca pana la aceasta ora nu ti-ai intalnit jumatatea de Ziua Indragostilor, inseamna ca te gasesti in toiul pregatirilor pentru plimbarea sau cina romantica de diseara. In ceasurile care au mai ramas, reflecteaza bine la ce flori ii vei oferi iubitei intrucat aceste raze rupte din natura sunt purtatoarele mesajului tau de dragoste.

 • (P) Cariile la diferite vârste

  Caria dentară este una dintre cele mai frecvente afecţiuni dentare. Principalele cauze ale apariţei acesteia sunt prezenţa plăcii bacteriene la nivelul suprafeţei dentare şi creşterea nivelului pH-ului din cavitatea bucală.


Warning: fopen(cache/b3e92626bc2ddbc229475ba0a1fe58e4) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139