Cele mai bune remedii naturale pentru pielea uscata

Chiar daca intindem un strat gros de crema pe tot corpul in cateva secunde pielea parca il “inghite” si devine din nou uscata si intinsa. Nu putine sunt persoanele care se confrunta cu aceasta problema. Intrebarea este: din ce cauze apare si ce remedii naturale exista?

Pielea uscata si fragila este asemenea unor haine care peste noapte s-au micsorat. Din aceasta cauza incep sa ne incomodeze, sa ne stranga si pe alocuri sa formeze cute. Nu este tocmai ceea ce ne dorim in cazul tenului nostru si nu numai. Pentru a o readuce la echilibrul sanatos, pielea uscata are nevoie de doar doua lucruri esentiale: hidratare si crème grase. Cu putin know-how si cateva trucuri epiderma va avea din nou aspectul unei piersici sanatoase!

Cauze ale pielii uscate

Pielea uscata este rezultatul proastei functionari a gladelor sebacee. Acestea produc sebuum insuficient si nu emulsioneaza hidratarea necesara. Astfel suprafata pielii este mata  si lipsita de stralucire. Inca o problema este lipsa cantitatii suficiente de lipide. Acestea sunt responsabile de mentinerea hidratarii si a umiditatii pielii.

Pielea uscata poata sa fie o problema genetica, insa poate surveni si din cauze precum stresul, deshidratarea, factori externi, procesul de imbatranire, insa si ingrijirea exagerata.

Ce este de facut?

Factori care usuca pielea sunt apa si sapunul, ceea ce nu inseamna sa neglijam igiena! Prin urmare sunt indicate dusurile scurte si baile rare. Trebuie sa acordam atentie si temperaturii apei, 32 grade ar fi ideal! Folositi mai degraba uleiuri si crème in loc de sapun, iar la final alegeti o lotiune de corp hidratanta si grasa. Este foarte important ca lotiunile si cremele sa nu contina alcool, diverse miresme, conservanti sau parafina.

Ideal este sa apelam la produsele naturale, la produse de ingrijire cu extracte de fructe sau uleiuri hidratante. Spre exemplu, Jojoba, untul Shea si acizii hialuronici sunt doar cateva din remediile sigure si sanatoase impotriva deshidratarii pielii. 


Sursa foto

A.V.

 

Articole asemănătoare

  • Fructe si legume bogate in fibre

    Fisticul crud este una dintre cele mai bune surse de fibre vegetale de fibre, cu aproximativ 10 grame de fibre pentru 100 de grame de fistic. La fel de bune sunt si nucile sau migdalele, dar crude si nesarate pentru a va bucura din plin de beneficiile lor.

  • Remedii naturiste impotriva arsurilor gastrice

    Ceaiul de musetel este unul dintre cele mai simple remedii naturale folosite pentru a calma arsurile gastrice, avand un efect calmant asupra sistemului digestiv. Cald, cu putina miere sau in amestec cu menta sau ghimbir, acest ceai este recomandat in multiple afectiuni ca adjuvant sau solutie naturista, si va face ca arsurile la stomac sa fie mai usor de suportat sau chiar sa dispara.

  • Capsunile San Andreas, o alegere inspirata pentru orice gradina

    Un soi cu productie neasteptat de buna - face fructe de mai multe ori in acelasi sezon odata ajuns la maturitate - si capsuni mari, cu gust dulce si parfum puternic, ce suporta bine atat depozitarea cat si transportul, cu o rezistenta naturala crescuta la boli si daunatori, San Andreas este din toate punctele de vedere una dintre cele mai bune alegeri atat pentru gradinarii cu experienta, cat si pentru incepatori.

  • Masca de fata cu dovleac si iaurt pentru pielea uscata

    Vremea rece de afara incepe sa ne afecteze din ce in ce mai mult pielea fetei. De aceea, datoria noastra este sa o protejam impotriva uscarii si altor efecte neplacute. Va propunem astfel sa incercati o masca de fata cu dovleac si iaurt, speciala pentru pielea uscata.

  • Masca de fata cu faina de ovaz pentru pielea deshidratata

    Pielea deshidratata are nevoie intotdeauna de o ingrijire atenta din partea noastra. De aceea, putem incerca diverse tratamente naturale pentru pielea deshidratata. Va invitam sa incercati o masca de fata cu faina de ovaz.


Warning: fopen(cache/ae35dfeae93fabcc0362106318249afc) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139