Chipsuri de ananas

Ingrediente:
 
1 ananas 
zahar pudra sau zahar brun
(optional) scortisoara
 
Mod de preparare: ananasul se curata si se taie in felii rotunde, cat mai subtiri. Se tamponeaza usor feliile cu prosoape de hartie, se pudreaza pe ambele parti cu zahar brun (pentru o textura mai rustica) sau zahar pudra, apoi se pun intr-o tava potrivita, tapetata cu hartie de copt. Se baga in cuptorul bine incins si se lasa 30-40 de minute sau mai mult, dupa gust, intorcandu-le la jumatatea perioadei. Cand sunt bine rumenite iar zaharul s-a topit se scot si se lasa la racit.

Foto: pixabay.com

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu iaurt grecesc, ghimbir si suc de ananas

    O reteta pentru o bautura sanatoasa, cu iaurt grecesc proaspat si cremos, putin ghimbir pentru acele note usor picante si suc de ananas, dulce, parfumat, exotic. Folositi de preferinta ananas proaspat pentru suc si pentru cubuletele savuroase.

  • Sos cald de ananas

    Bun pentru deserturi diverse, inghetata, placinte sau, de ce nu, pentru o da note exotice, tropicale, unei bucati de carne de pui sau porc, este un sos relativ usor de pregatit, dulce si aromat. Poate fi folosit ananas proaspat sau pentru o aroma mult mai dulce ananas la cutie.

  • Cocktail cu rom si suc de ananas

    O bautura cu note tropicale de rom si ananas, dulce si perfecta pentru o seara petrecuta alaturi de prieteni.

  • Smoothie cu suc de ananas si menta

    Racoritor, dulce, cu note exotice si gust intens de ananas.

  • Cocktail cu bourbon si suc de ananas

    O reteta foarte simpla si un cocktail cu gust puternic de ananas si note de bourbon, servit rece.


Warning: fopen(cache/2955efafd8ce645cc20d4f00500173ef) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139