Colectia de tandafiri din Parcul Prado, Montevideo

Planta caracterizata prin multa eleganta si candoare, trandafirul este in zilele noastre oferit ca simbol al dragostei si ca un purtator al mesajelor romantice. Ca planta ornamentala, se foloseste in parcuri si gradini (ca exemplare izolate sau grupate), avand o deosebita valoare decorativa.

Ca flori taiate se pot folosi in aranjamente florale si in arta buchetiera, fiind foarte apreciate pentru colorit si parfum. De asemenea, se intrebuinteaza si pentru extragerea uleiurilor eterice din petale.

Cea mai mare, mai bogata si mai valoroasa colectie de trandafiri din lume se gaseste in Parcul Prado din Montevideo, capitala statului Uruguay, America de Sud. In ciuda asteptarilor, diversitatea formelor si culorilor este una dintre caracteristicile de baza ale obiectivului.

Nu mai putin de 800 de varietati de trandafiri intampina vizitatorii curiosi sau localnicii care vor sa se recreeze in mijlocul naturii. Gradina publica detine 4 pergole, o fantana si 12,000 de flori importate din Franta in 1910. Tot aici veti intalni statuia numita La Diligencia a sculptorului José Belloni.

Parcul Prado este primul ca marime dintre cele sase parcuri publice care infrumuseteaza orasul Montevideo si este cel mai vechi si mai admirat din tara. A fost fondat in 1873, pe o suprafata de 106 hectare, intinzandu-se pe ambele maluri ale raului Miguelete.

Sursa foto 1, 2

I. C.

Articole asemănătoare

 • Vodca din bulbi de lalele

  Pure sau Premium Blend, doua varietati de vodca din bulbi de lalele

 • Chiftelute de post din piure de cartofi

  O reteta pentru una din zilele in care nu stim ce sa mai gatim de post poate fi cea de chiftelute din piure de cartofi.

 • Gradina de Vara din Saint Petersburg

  Gradina de Vara din Saint Petersburg a luat fiinta in anul 1704 cu implicarea directa a Tarului Petru cel Mare. Aflandu-se in calatorie prin Europa si fiind impresionat de frumusetea gradinilor regale, Petru I doreste ceva asemanator la “Venetia Nordului” pe care o construise.

 • Cum eliminam mirosul de miel din bucate de Paste

  Preparatele din carne de miel sunt cele mai recomandate la masa eleganta din ziua de Paste. Totusi, unele persoane le evita ori sunt retinute fata de ele din cauza mirosului specific care persista uneori pana dupa gatire.

 • Parcul National Valea Florilor, India

  Peisajul uimitor din Parcul National Valea Florilor este readus la viata circa jumatate din durata anului, cand musonul ce bate dinspre ocean spre uscat aduce cu sine cantitati insemnate de precipitatii si temperaturi mai ridicate.


Warning: fopen(cache/3f8f92b9e4969083f2b1a93f82040234) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139