Coleus este la moda

aranjamentFolositi-va imaginatia si cand plantati florile in vase, nu numai cand planuiti cum va arata gradina. Fie ca trebuie sa mutati plantele mai vechi in ghivece mai mari pentru ca au nevoie de spatiu mai mult ca sa isi dezvolte radacinile, fie ca divizati alte plante, acesta este un moment bun sa faceti o combinatie deosebita pentru spatiul din interiorul sau din jurul casei dvs. Procurati un ghiveci mare, de preferinta de teracota; nu conteaza daca o parte din vopseaua originala s-a cojit, acest lucru ii poate da un aspect interesant.

Apoi alegeti plantele. Pentru ghiveciul din imaginea alaturata s-au ales doua specii de coleus si bacopa. Intr-o parte a ghiveciului s-a plantat Solenostemon Felix, o specie de coleus cu frunzele inchise la culoare, iar alaturi Solenostemon Gold Giant. La umbra lor s-a ales sa se planteze Bacopa, o specie viguroasa si versatila, care poate forma un adevarat covor viu.

Nu uitati, de cate ori faceti astfel de aranjamente, ca plantele alese trebuie sa aiba aceleasi preferinte in ceea ce priveste expunerea, udarea si pamantul!

Articole asemănătoare

 • Delicii de Paste. Bors de miel cu leustean verde

  O ciorba traditionala romaneasca este la mare cautare de sarbatorile pascale. Va propunem sa preparati borsul de miel cu leustean verde.

 • Furmuseti albastre

  Florile albastre sunt intotdeauna la moda. Exista multe specii fascinante care cresc in ghivece, pe terasa sau balcon, prin urmare merita sa va lasati sedusi de spelndorile azurii.

 • Fructe sanatoase de vara

  Mentinerea unei diete sanatoase si pe timp de vara este la fel de necesara ca in oricare anotimp. Vara, fructele si salatele sunt prezente in alimentatia de zi cu zi, contribuind la hranirea organismului nostru, dar si la pierderea kilogramelor in exces.

 • Maslinul de toamna

  Maslinul de toamna este un arbust ce poate creste pana la 20 de metri. Denumirea stiintifica este Elaeagnus umbellata. Frunzele sunt aranjate alternativ si au forma de "cap de lance". Suprafata inferioara a acestora este la maturitate acoperita de solzi argintii. De asemenea si bobocii sau tulpina au solzi argintii.

 • Gradina formala si gradina informala

  Moda in domeniul gradinilor este la fel de schimbatoare ca si cea vestimentara, in fiecare an observandu-se diverse influente. Indiferent de tendinte exista doua stiluri de baza in design-ul gradinilor si anume stilul formal sau gradina frantuzeasca si stilul informal sau gradina englezeasca.


Warning: fopen(cache/c0a022c39e79318ec23899194768be38) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139