Furmuseti albastre

Florile albastre sunt intotdeauna la moda. Exista multe specii fascinante care cresc in ghivece, pe terasa sau balcon, prin urmare merita sa va lasati sedusi de spelndorile azurii.

Albastrul proaspat este o culoare rara la flori. Unele exemplare frumoase cu flori albastre se gasesc printre plantele exotice de ghiveci. Ele sunt obligatorii pentru balcon si terasa, caci albastrul florilor trece, discret, in fundal si face ca locurile de relaxare mici sa para mai mari.

Pentru locurile insorite exista o serie de plante exotice cu flori albastre. Printre cele mai indragite se numara arbustul de gentiana (Lycianthes rantonnettii) si Iochroma cyanea, amandoua plantele cultivandu-se in forma de tufe sau de copacei.

Doar daca taiati cu regularitate tufa de gentiana ea isi va pastra forma compacta. Aceasta infloreste neobosita din mai pana tarziu catre octombrie. Pentru iernare, planta de ghiveci are nevoie de un loc luminos, o temperatura de 5-10 grade Celsius si un pamant usor umed.

Crinii africani (Agapanthus africanus) sunt foarte apreciati, gratie inflorescentelor splendide. Despre ei ar fi bine de tinut minte ca pe masura ce radacinile sunt mai puternice vor avea mai multe flori. Vasul se schimba o data la 2-3 ani.

Caryopteris clandonensis, care are nevoie de un loc ferit de vant, este rezistenta la ger in regiunile cu ierni blande. Cele mai apreciate plante cataratoare sunt floarea pasiunii (Passiflora) si Thunbergia grandiflora. Ambele au nevoie de suport de catarat. Thunbergia creste chaiar si in locuri semiumbrite sau umbrite.

Ca parteneri va recomandam mai ales plante cu flori albe, galbene si portocalii, care formeaza un constrast splendid cu florile albastre. Printre acestea se numara verbinele (Lantana), trompeta ingerului (Brugmansia), Cassia corymbosa si Thunbergia alata. In plus, fructele precum lamaile sau portocalele reprezinta o completare buna pentru florile albastre.

Sursa foto

Articole asemănătoare

 • Allium Caeruleum

  De o culoare mai rar intalnita in gradini si cu flori mari, este una dintre alegerile mai putin obisnuite pentru spatiile verzi pe care le vreti sa iasa in evidenta din prima clipa.

 • Vara profita de proprietatile florilor de levantica

  Levantica este o planta aromatica si medicinala din genul Lavandula, cu tulpini ramificate in tufa si flori albastre foarte parfumate. Originara din regiunile cu climat meditaranean, la noi se intalneste pe durata verii.

 • Astazi celebram Ziua Pamantului

  In ultima sambata a lunii martie Romania serba alaturi de multe alte natiuni Ora Pamantului prin incetarea consumului de electricitate timp de o ora. La nici o luna dupa acest eveniment, protectia planetei albastre revine in atentia oamenilor, insa de aceasta data privind toate domeniile de activitate care au impact negativ asupra mediului.

 • Cocktailuri rosii albe si albastre

  In multe colturi ale lumii vara incepe si se termina cu sarbatori, petreceri si tot felul de evenimente de la care nu pot lipsi cocktailurile.

 • Violete inflorite

  Ne aducem aminte de ghivecele mari si grele de ceramica rosie, de pe pervazul ferestrelor, din casa bunicilor, ce se umpleau de flori mici roz, mov sau albastre, indiferent de anotimp si de vremea de afara.


Warning: fopen(cache/fc208e72f3a67f18c0c6524e44a27a1d) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139