Comportamente in cazul anemiei si bulimiei

despre_bulimie_si_anemieUn comportament compulsiv intalnit atat in bulimie , cat si in anorexie este cel alimentar. La inceput persoanele spun ca pot controla cat mananca si ca se pot opri oricand. Cand, insa, aceste compulsii depasesc puterea de control, cand a inceput sa domine comportamentul fara  sa mai fiti constienti, putem vorbi de activarea anxietatii primare. In acest stadiu ati pierdut capacitatea de a va hrani normal.

 

 

Unii dintre cei care au tulburari de alimentatie povestesc cum in copilarie au avut parte de o atmosfera incarcata, tensionata in familie. Astfel, impunerea valorilor parentale, interdictia autonomiei, refuzul separarii, posesivitatea pot duce la manifestari de compulsie alimentara.

Exista doua tipuri de mame al caror comportament poate provoca copiilor tulburari de alimentatie. Pe de o parte este vorba de mama care nu lauda, nu recompeseaza afectiv copilul si care ii creaza o mare deruta si suferinta, acesta avand indoieli in legatura cu existenta sentimentelor de dragoste din partea mamei. De cealalta parte exista mamele care sunt prea posesive, mamei fiindu-i foarte greu sa permita copiilor sa fie diferiti si nu le sprijina dorinta de autonomie.

Obiectul alimentar este investit cu calitati benefice, chiar dragoste : obiect al placerii care este folosit pentru a atenua starile afective, percepute altfel ca intolerabile. Astfel acest obiect este perceput cel putin la inceput ca fiind un lucru bun ; in extremis ca ceva care da sens vietii.

Cand evenimente interioare sau exterioare le depasesc capacitatea uzuala de stapanire a conflictelor create, aceste persoane au tendinta de a manca, a bea mai mult decat de obicei, in cautarea unei stari provizorii care sa-i binedispuna. Ei mananca pentru ca nu stiu sa discearna.

Comportamentul dependent este resimtit ca obligatoriu in momentul in care aceste persoane se afla singure, ca si cum faptul de a fi singur cu sine insusi este de fapt o suferinta ce necesita solutia adictiva din partea subiectului.

Ceea ce cauta o persoana dependenta este gasirea placerii, procurarea unei stari de bine si in cazuri extreme aceasta poate fi perceputa ca ceva ce da sens vietii si intregii existente.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

  • Terapii si solutii naturiste cu rosii

    Sucul de rosii proaspat stors, caruia ii putem adauga putin busuioc, patrunjel, cateva felioare de ardei iute (sau fulgi de chili) pentru cei care prefera notele picante, si pe care il putem bea rece sau la temperatura camerei, hidrateaza, ajuta digestia, intareste sistemul imunitar datorita numeroaselor vitamine, este recomandat si in cazul anemiilor sau a oboselii cronice.

  • Remedii naturiste in hipertensiunea arteriala

    In afara tratamentelor conventionale recomandate de medic in cazul celor care au o valoare a tensiunii arteriale peste limitele admise, medicina traditionala recomanda o serie de remedii adjuvante, usor de preparat si cumparat din magazinele naturiste.

  • Tinctura si ceaiul de tintaura in medicina naturista

    Este una dintre plantele medicinale recomandate in principal pentru detoxifierea organismului, dar si pentru diverse tulburari stomacale, afectiunii ale pielii si intoxicatii diverse.

  • Lemnul Domnului in medicina naturista

    Ca planta medicinala este recomandata in cazurile de insuficienta hepatica, usureaza digestia, ajuta la reducerea intensitatii migrenelor si poate fi folosita si ca adjuvant in cazul durerilor reumatismale.

  • Strugurii si telina - in topul fructelor si legumelor contaminate cu pesticide in Franta

    ONG-ul Generations futures a publicat recent un studiu privind contaminarea cu pesticide a fructelor si legumelor consumate in Hexagon, iar cifrele s-au dovedit mult peste cele mai pesimiste asteptari, precizeaza lemonde.fr. Astfel, conform raportului 73 la suta dintre fructele analizate erau contaminate, iar in cazul legumelor procentul este de 41 la suta.


Warning: fopen(cache/6549f0dc4cfe17967e0d16413db29eb7) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139