Construirea unui gard pentru gradina japoneza

GardMateriale necesare:

-stalpi/ suporti pentru gard de circa 1metru lungime
-bete de bambus cu diametrul cuprins intre 2,5-4 cm grosime, lungimea verticala fiind in jur de 1 metru lungime iar cele orizontale de circa 1,8 metri lungime.
-un fierastrau cu lama fina
-suruburi de 5cm
-surubelnita
-bormasina
-sfoara neagra
-ciocan pentru lemn
-harlet

Constructia pas cu pas:

1. Pozitionati stalpii gardului principal la o distanta de 1,8 metri distanta intre ei. Acestia vor fi folositi pentru a sustine betele de bambus. Pentru un gard care trebuie sa aibe inaltimea de circa 1 metru sapati gropi cu o adancime de 40 de cm si fixati stalpii prin umplerea lor cu pamant dupa ce i-ati aplasat in pozitie.
2.Taiati orizontal capetele betelor de bambus astfel incat sa se aseze la acelasi nivel fata de stalpii gardului.
3. Dati o gaura in lungimea orizontala a betelor de bambus pentru a preveni craparea lor.
4. Asezati betele orizontale cate doua si insurubati-le in stalpii de sustinere a gardului.
5. Pentru a va asigura ca sfoara nu intra la apa dupa ce ati legat partile din gard inmuiati-o pentru cateva ore in apa inainte de a fi folosita.
6. Legati o bucata din ea din varful unuia dintre pilonii pentru sustinerea gardului pana in varful pilonului invecinat. In acest fel va va fi mult mai usor ca betele de bambus aliniate vertical sa fie pozitionate la acelasi nivel.
7. Taiati betele verticale de bambus la marimea necesara asigurandu-va ca in partea superioara a lor exista cate un nod in capat pentru fiecare bucata. Acesta va etanseiza batul de bambus nepermitand umplerea cu apa de ploaie a spatiului gol din interior.
8. In perechi de cate doua bucati asezati bucatile de bambus in mod aleator dealungul gardului.
9. Folositi sfoara neagra pentru a lega betele de bambus verticale de cele orizontale. Faceti o legatura in cruce in partea din fata a gardului.
10. Legati capetele sforilor in spatele gardului.

Articole asemănătoare

 • Santana, liliacul cu parfum greu de uitat

  Varietate de liliac ce pare sa aiba toate avantajele pentru un gradinar cu sau fara experienta, Santana este un soi rezistent la seceta si la ger, longeviv, suporta usor poluarea spatiilor citadine, se adapteaza atat la zone cu mult soare cat si la semi-umbra si nu necesita lucrari speciale si costisitoare de intretinere.

 • Muscari azureum - o pata de culoare pentru gradina

  Usor de recunoscut datorita formei aparte a florilor de forma unor clopotei, de un albastru palid deosebit, este o varietate perfecta pentru gradina sau ghivece, efectul decorativ fiind cu totul iesit din comun mai ales alaturi de alte flori in culori complementare.

 • Calendarul lucrarilor in gradina. Luna septembrie

  Primele zile ale lunii septembrie aduc de obicei, pe langa multa nostalgie, o grija deosebita pentru gradina. Scaderea temperaturilor nu mai este un lucru pe cale sa se intample, ci a devenit deja o certitudine reflectata de insasi natura ce ne inconjoara.

 • Mobilierul de gradina

  Cine isi doreste sa achizitioneze in aceasta vara mobilier nou pentru gradina, acela va avea o decizie dificila, deoarece pe piata exista o gama larga

 • Si gradina merita cadouri

  In cautarea unui cadou perfect pentru gradina dumneavoastra, unul care sa infrumuseteze peisajul si sa schimbe aspectul designului in asa fel incat sa simtiti ca intreaga gradina va zambeste, posibilitatile sunt numeroase.


Warning: fopen(cache/e8c7daddf278062760507005ee311685) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139