Crinul Grand Cru

Varietate de crin asiatic usor de remarcat datorita inflorescentelor mari, cu o nuanta intensa, calda, cuceritoare, Grand Cru are petale mari, de un portocaliu puternic la baza si un galben aprins pe restul suprafetei. Sunt flori perfecte pentru gradini si parcuri, dar cum sunt deosebit de frumoase si rezista cateva zile dupa taiere pot fi folosite si pentru buchete sau aranjamente florale pretentioase. Grand Cru este un soi de crin parfumat, cu mireasma dulce si note fructate.

Bulbii se vor planta primavara sau toamna intr-un loc unde in viitor crinii sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei, iar cel mai bun pamant este unul fertil, cu drenare buna. Lasati 15-20 cm distanta intre exemplare, si dupa ce ingropati bulbii se uda fiecare exemplar abundent. Sunt crini ce pot fi plantati grupat pentru o impresie estetica deosebita sau alaturi de alte soiuri, in culori complementare. Se vor uda frecvent, folosind cantitati moderate de apa. Crinii Grand Cru infloresc vara, incepand din iunie, si la maturitate vor avea in medie 100 de cm inaltime, cu tulpini rezistente si elastice, verdele lor fiind intr-un frumos contrast cu petalele.

Este o alegere buna pentru orice gradina datorita aspectului si rezistentei in timp. Suporta bine atat perioadele secetoase (daca este udata dimineata sau seara pentru a se pastra un nivel relativ constant al umiditatii) cat si cele geroase, fara sa aiba nevoie de protectie suplimentara.

Foto: pinterest.com

 

 

Articole asemănătoare

 • Landini, crinul asiatic de o rara frumusete

  Soi de crin asiatic de o rara frumusete, cu un colorit intens, un violet in nuante inchise, aproape de un negru lucios, Landini este o varietate mult prea rar intalnita, dar foarte apreciata de cunoscatori. Sunt flori mari de forma conica, parfum usor, perfecte pentru gradini si spatii verzi, dar si pentru buchete elegante.

 • Crinul asiatic Fata Morgana - mult galben pentru un spatiu mai vesel

  Fata Morgana este in fapt un soi hibrid originar din Olanda, remarcabil datorita inflorescentelor de mari dimensiuni, de un galben curat, puternic, amintind de cel al cojii de lamaie, pe care il veti intalni destul de rar in cazul crinilor.

 • Crinul Oriental Rio Negro

  O varietate de crin foarte eleganta si impresionanta estestic, Rio Negro are petale mari, de un roz care poate ajunge pana la visiniu, cu margini albe fine, subtiri si un model din puncte inchise la culoare pe suprafata florii, si este o alegere buna mai ales pentru cei care nu au foarte multa experienta in gradina.

 • Crinul alb, alaturi de simbolurile pascale

  Alaturi de cruce, de ouale rosii iar mai nou de iepuras, crinul este unul dintre cele mai cunoscute simboluri Pascale, atat la credinciosii catolici cat si la cei ortodocsi.

 • Flori de toamna. Crinul

  Fara idoiala crinii sunt printre cele mai populare si mai indragite flori din lume gratie mirosului lor imbatator.


Warning: fopen(cache/bcf533ff6b069795241941288975651f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139