Landini, crinul asiatic de o rara frumusete

Soi de crin asiatic de o rara frumusete, cu un colorit intens, un violet in nuante inchise, aproape de un negru lucios, Landini este o varietate mult prea rar intalnita, dar foarte apreciata de cunoscatori. Sunt flori mari de forma conica, parfum usor, perfecte pentru gradini si spatii verzi, dar si pentru buchete elegante. Crinii Landini se vor planta toamna sau din luna martie pana la inceputul lunii mai, intr-un loc unde sa aiba cat mai mult soare (pentru ca plantele sa fie mai viguroase, iar nuanta mai puternica), sa fie ferit pe cat posibil de curetii reci de aer, iar solul sa fie unul cu drenare buna, fertil, ideal putin nisipos. Se poate dezvolta si in zone cu semi-umbra. Se recomanda sa lasati macar 20 de cm distanta intre exemplare daca le plantati grupate. 
 
Poate fi fertilizat in prealabil cu ingrasaminte naturale. Dupa primul an in care va veti bucura de aceste flori este bine sa taiati partile uscate sau cu aspect bolnav ale crinilor. Are o buna rezistenta nativa la boli si daunatori, suporta usor si perioadele reci de iarna. Crinul Landini va inflori vara, incepand din luna iulie, atingand la maturitate inaltimea de 100 de cm. Florile taiate tin relativ bine in vaza.  

Foto: amazon.com

Articole asemănătoare

 • Daliile Arabian Night

  Cu florile sale mari, duble, cu petale de un rosu visiniu, catifelate, aceasta varietate de dalie ar trebui sa fie des intalnita in gradini, fiind un soi de o rara frumusete, dar in egala masura usor de plantat si ingrijit.

 • Crinii Triumphator

  Varietate de crin cu flori mari (peste 20 de cm in diametru), bicolore (alb si roz spre vinisiun deschis), cu un parfum intens, dulce, puternic, Triumphator poate fi o alegere excelenta pentru gradini sau pentru un buchet elegant, de o rara frumusete.

 • Trandafirii Kimono

  Exemplu de trandafir floribunda cu flori de o rara frumusete, un roz intens, matasos, puternic, parfum dulce si dominator, acest Kimono o alegere inspirata pentru orice parc sau gradina.

 • Trandafirul Pascali

  Un trandafir alb de o rara frumusete, aceasta varietate este o creatie semnata Louis Lens, care in 1963 oferea pasionatilor din Belgia (si apoi din intreaga lume) un soi nou rezultat din incrucisarea intre Queen Elizabeth si White Butterfly.

 • Trandafirii Cherry Girl - o explozie de prospetime

  Cautati un soi de trandafiri de un rosu puternic, intens, proaspat, cu un parfum clasic cu note dulci si un efect decorativ greu de egalat? Atunci aceasta varietate ce infloreste din iunie pana in septembrie ar putea fi optiunea cea mai buna, pentru ca este rezistenta la boli si daunatori, longeviva, nu necesita o ingrijire deosebita si are flori de o rara frumusete.


Warning: fopen(cache/6fdd48e48019bb481f3d5991989c033f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139