Cum sa atrageti pasarile in gradina dumneavoastra

Pasarile gradinaIn primul rand, pasarile vor fi atrase de locatia geografica a gradinii dumneavoastra.
Pentru a sti care pasari sunt la momentul respectiv in aria geografica, va trebui sa consultati anuarele si revistele de specialitate, ca si ziarele in care sunt specificate respectivele informatii. Probabil ca si cel care se ocupa de starea vremii va da unele informatii legate de acest aspect, chiar daca nu se intampla mereu asa. Librariile si bibliotecile dispun si ele de carti legate de migrare, de drumul pe care anumite specii de pasari il au catre resedinta lor de vara sau de iarna. De asemenea, a face fotografii pasarilor care se afla in vecinatatea dumneavoastra si a le confrunta cu materialele informative pe care sa le aveti deja sau a cauta sa va informati vis-a-vis de ele poate fi o varianta de a afla daca acestea vor face o oprire si prin zona in care locuiti.

De foarte mare importanta este faptul ca pasarile au mare nevoie de apa. O baie sau un bazin, indiferent de marimea si materialul din care sunt construite, ar atrage imediat mai multe familii de pasari, gastele si ratele urmand sa fie chiar extrem de multumite de posibilitatea gasita.

De asemenea, daca veti aranja si un loc in care acestea sa gaseasca ceva de mancare, fie seminte, fie paine, fie orice altceva este pe placul lor, atunci sansele ca ele sa faca o escala in propria gradina sunt extrem de mari. Puteti incerca, de exemplu, cu porumb. Semintele de diferite tipuri sunt si ele un raspuns la intrebarile legate de modalitatea in care puteti atrage pasarile catre gradina dumneavoastra. Preferate de aproape toata pasarile sunt cele de floarea soarelui, extrem de usor de procurat, si ieftine. Oricum, inainte de a trece la achizitionarea semintelor, este bine sa faceti o lista cu pasarile care exista in zona si cu preferintele fiecareia in materie de mancare pentru a reusi sa asigurati o diversitate in ceea ce priveste speciile prezente in gradina.

Acestia sunt primii pasi pe care trebuie sa ii faceti pentru a atrage pasarile in gradina. Al doilea va fi acela de a tine departe de gradina lucrurile care ar deranja pasarile. Animalele din curtile vecinilor, ca si cainii acestora, pot speria pasarile ce doriti sa va frecventeze curtea din spatele casei. Incercati sa ii rugati pe vecini sa isi tina cainii legati sau cu botnita pusa, pentru ca acestia sunt sursa cea mai frecventa de care pasarile se pot speria.

De asemenea, trebuie sa stiti ca unele pasari nu se inteleg bine intre ele, astfel ca o anumita specie ar putea sa va evite pentru ca in gradina exista deja o alta cu care ele nu se inteleg bine. Unele pot sa nu fie atrase, de asemenea, de faptul ca aveti copii si zgomotul este mare, iar altele pot sa nu fie atrase deloc de locul amenajat. Astfel, a le cunoaste natura si obiceiurile poate fi pasul decisiv in a le aduce in spatele casei.

Articole asemănătoare

 • Cum puteti folosi resturile din bucatarie in gradina

  Cojile de ou ajung invariabil sa fie aruncate, dar pot fi utilizate in gradina pentru a oferi pamantului un plus atat de necesar de calciu, fie ingropate in sol in apropiere de flori, legume sau arbusti, fie tinand cojile in apa si folosind apoi lichidul pentru a stropi gradina.

 • 5 sfaturi pentru orice gradina

  Sa aveti grija de gradina dumneavoastra pentru un aspect placut, pentru florile preferate si pentru legumele sanatoase daca gradinaritul organic nu vi se pare a fi dificil, poate fi una dintre cele mai relaxante activitati.

 • Primavara se da startul la curatenia in gradina

  Primavara, cand soarele isi face aparitia, este potrivit sa dati startul curateniei in gradina.

 • Cum sa va colorati placut gradina

  Multe sfaturi legate de designul gradinilor incep cu discutii despre culoare, textura si forma. Culoarea este cel mai proeminent factor in designul unei gradini si de obicei este primul luat in considerare.

 • Cum sa inlocuiti buruienile din gradina cu flori

  Daca v-ati saturat de culoarea verde a gazonului din fata casei si vreti sa plantati flori frumos colorate care sa va lumineze chipul in zilele insorite, trebuie sa aveti in vedere doi pasi simpli: inlaturarea gazonului si plantarea florilor si plantelor pe care le vreti in gradina.


Warning: fopen(cache/f39639a6670624acc3ef7ab5c9be81a2) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139