Dracena

ghidDracena este o specie des intalnita in apartamentele iubitorilor de plante exotice. Robustetea acesteia, cat si aspectul exotic au contribuit la popularitatea acestei plante atat in locuinte, cat si in spatiile de birouri.
Dracena nu are pretentii mari legate de lumina, si in general tolereaza spatiile umbrite in care alte specii nu s-ar putea dezvolta.

 

 

Poate atinge inaltimi destul de mari, desi in general ea este mentinuta la o talie medie sau redusa. Este destul de rezistenta la boli, mai ales cand este mentinuta in conditii constante, in acelasi interior. Probleme specifice sunt legate de unele insecte, si de aprovizionarea ei cu apa.

 

Un sol afanat, care sa asigure un drenaj cat mai bun si rapid este principala conditie a dezvoltarii acestei plante in conditii optime. Un sol greu, argilos, care nu permite scurgerea apei, va creea rapid conditiile aparitiei mucegaiurilor.


In cazul in care apar pete pe frunze cauzele ar putea fi urmatoarele: planta este mentinuta in plin soare si ar trebui sa fie mutata la umbra (in caz contrar se va ajunge la pierderea frunzelor), acelasi efect avandu-l si o schimbare bruscade temperatura, absenta apei o perioada lunga de timp, sau un atac puternic al daunatorilor.


pHul solului este destul de important, acesta trebuie mentinut la 6.0- 6.5
Conditiile optime de crestere sunt in lumina puternica, dar indirecta. Planta tolereaza insa bine asa cum am mai spus si zonele umbrite.
Solul din ghiveci va fi lasat sa se usuce intre doua udari.


Temperatura ideala este temperatura camerei. In timpul iernii, daca umiditatea din camere scade, este probabil sa se inregistreze o pierdere a foliajului, nu in totalitate insa. Ca remediu se va mentine umiditatea constanta prin asezarea unui vas cu apa in apropierea sursei de caldura.

 

Ca fertilizant, cel mai indicat este un fertilizant lichid care se poate aplica lunar incepand cu primavara, pana toamhna tarziu cand planta isi incetineste cresterea vegetativa. Se inregistreaza o arsura ruginie pe marginea frunzelor in cazul in care se aplica un exces de fertilizant.

 

Speciile de Dracaena cele mai raspandite ca plante ornamentale in locuinte si birouri sunt: Dracaena fragrans, Dracaena marginata, Dracaena deremensis, Dracaena godseffiana, Dracaena reflexa.

Articole asemănătoare

  • Plantele decorative de interior si sanatatea

    Cercetari stiintifice asupra plantelor si substantelor toxice au demonstrat capacitatea unor plante de a micsora efectul toxic al unor substante prezente adesea in interiorul locuintelor si in mediile industriale. Studiul a fost facut in SUA de catre Asociatia ALCA - Associated Landscape Contractors of America.

  • Alegeti - ficus, dracena sau croton

    Un lucru de retinut este acela ca atunci cand cunoasteti locul de origine al unei plante pe care se intampla sa o detineti va este mai usor sa realizati ce fel de conditii necesita.

  • Amplasati cu atentie plantele de interior

    Indragim mult plantele de interior, dar stim cum sa le pozitionam si sa le ingrijim pentru a ne bucura de ele cat mai mult timp? Sunt plante care iubesc umbra, altele vor sa profite de umbra si lumina in aceeasi masura, iar altele nu pot trai fara lumina constanta.

  • Metode de inmultire a plantelor de apartament

    Marea majoritate a plantelor de apartament se inmultesc pe cale asexuata (vegetativa) - prin butasire, divizarea (despartirea) tufei, drajoni, stoloni, muguri adventivi, marcotaj, altoire...

  • Inmultirea prin butasi a plantelor de gradina si apartament

    Marea majoritate a plantelor de apartament se inmultesc pe cale asexuata (vegetativa) - prin butasire, divizarea (despartirea) tufei, drajoni, stoloni, muguri adventivi, marcotaj, altoire. Numarul plantelor care se inmultesc pe cale sexuata (prin seminte) este mai mic.


Warning: fopen(cache/2e24c05cc387131b99e0facacabbc336) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139