Escalop de vitel cu sos de lamaie

 Escalopul de vitel cu sos de lamaie este un preparat culinar cu un aspect placut si un gust aromat.

Ingrediente:

- 400 g carne de vitel, taiata felii

- 2 lamai

- patrunjel

- ulei de masline extravirgin

- sare

- piper

Mod de preparare:

Intr-o farfurie adanca se amesteca zeama de lamaie cu o lingura de ulei si putin piper.

Feliile de carne de vitel se bat usor cu batatorul de carne si se lasa la marinat in lichidul pregatit mai sus, vreme de 30 de minute.

In tot acest timp, feliile se mai intorc din cand in cand. Se incinge tigaia cu cateva linguri de ulei. Apoi se rumeneste carnea pe ambele parti. Dupa ce sunt gata, se pun pe un platou.

Se pune si marinata in tigaie si cu zeama de lamaie ramasa, peste lichidul care mai era in tigaie. Se amesteca si se incinge acest sos.

Dupa aceea se pune peste bucatile de carne de vitel. Escalopul de lamaie se serveste cu patrunjel tocat marunt, presarat impreuna cu coaja rasa de lamaie.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Sos cu ulei de masline, mustar si suc de lamaie

    O reteta de sos de inspiratie mediteraneana, pentru care veti avea nevoie de un ulei de masline de calitate, mustarul preferat (dulce sau picant, dupa gust), si suc de lamaie proaspat stors din fructe mari, parfumate. Poate fi folosit pentru carnea de peste, pui, dar si pentru legume fierte, sotate sau coapte.

  • Retete cu peste. Peste in stil mediteranean, cu sos de legume

    Retetele cu peste sunt intotdeauna gustoase si sanatoase. De aceea, va propunem sa pregatiti reteta de peste in stil mediteranean, cu sos de legume.

  • Salate gustoase. Salata de conopida cu sos de marar si mustar

    O salata simpla de cruditati este cat se poate de buna pentru o masa cat mai sanatoasa. Va propunem sa pregatiti salata de conopida cu sos de marar si mustar.

  • Ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel

    O reteta apetisanta preparata cu peste este cea de ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel. Tonul este bogat in proteine si fosfor, fiind si o adevarata sursa de energie.

  • Peste alb cu sos de patrunjel

    Pestele alb are un continut bogat in proteine, dar scazut in grasimi si este nutritiv. Profitati de proprietatile acestuia, pregatind o reteta de peste alb cu sos de patrunjel.


Warning: fopen(cache/cc97df9d5e8153676c0d23256f727f82) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139