Frumuseti naturale din Pakistan

Stim ca pe teritoriul Pakistanului a inflorit cu circa III milenii i. Hr. civilizatia Indusului, si tot de aici s-au raspandit mai tarziu triburile indo-europene. Cuvantul “Pakistan”, in limba Urdu inseamna “pamantul puritatii”, iar asta ar putea fi in legatura si cu tinuturile in care, din timpuri stravechi, natura a fost stapana.

Fiindca atractiile naturale sunt reaspandite pe tot teritoriul statului iar numarul lor este impresionant, le vom aminti pe cele mai de seama. Una dintre vaile care merita vizitate printre primele este Valea Naran, cu al sau lac Saif-ul-Maluk socotit a fi cel mai frumos din tara.

Lipsa drumurilor fac obiectivul deosebit de salbatic si spectaculos, dar nu imposibil de atins. Daca cineva este suficient de pregatit pentru a se abate pe poteci periculoase pana la Lacul Ansu, bucuria va fi si mai mare. Asezat intre cer si crestele muntilor, Lacul Ansu este cunoscut pentru forma de lacrima care a dat nastere multor legende.

O alta vale faimoasa a Pakistanului poarta numele de Swat. Principalul centru urban din zona, Kalam, este locul cel mai potrivit din care se pot initia expeditii in imprejurimi. In vremuri antice aici se afla scoala de sculptura Gandhara, o manifestare a budismului influentat de cultura greaca. Oameni din toate colturile tarii viziteaza locul pentru Lacul Mahodand si calitatea peisajelor.

Districtul Mansehra este interesant pentru flora sa, care variaza de la un loc la altul in functie de relief si clima. Printre cei mai intalnitit arbori se numara: nucul, eucaliptul, castanul, maslinul salbatic, liliacul persan, si numeroase specii de salcie. 

In regiunea salbatica si frumoasa Chitral din Muntii Hindu Kush, la nord de Peshawar, traieste poporul Kalash, ultimul dintre triburile non-islamice din Kafiristan. Aceasta vale se remarca prin izvoarele fierbinti si raurile pline de pastrav.

Sursa foto: wikipedia.org

I. C.

Articole asemănătoare

 • O vara sanatoasa cu smoothie de citrice

  Constituind o sursa importanta de vitamine si minerale, citricele au facut in mod firesc deliciul oamenilor vreme de sute de ani. Plantele din grupa citricelor sunt arbusti fructiferi dintre care cei mai raspanditi ca plante de interior sunt lamaiul, mandarinul si portocalul.

 • Pestera Polovragi

  Pestera Polovragi este una dintre cele mai proeminente atractii naturale din vestul tarii. Daca nu ati descoperit pana acum frumusetea vaii Oltetului,

 • Gradinile in stil Mughal

  Prin frumusetea si grandoarea lor, gradinile Mughal sunt reprezentative in ilustrarea puterii imperiului Mughal care a dominat India intre secolele XVI - XVIII. Specificul acestora este dat de elementele arhitecturii islamice si de influentele evidente primite din directia gradinilor persane.

 • Codrii seculari de la Slatioara

  Clina sud-estica a masivului Rarau permanent scaldata de lumina pastreaza in taina una dintre cele mai importante rezervatii naturale din Europa.

 • Codrul Secular Giumalau

  Rezervatia paduroasa Codrul Secular Giumalau se gaseste in Carpatii Orientali, pe ramura nord-vestica a masivului omonim, si constituie una dintre cele mai apreciate atractii naturale din bazinul superior al raului Putna Mare.


Warning: fopen(cache/364921c35befba2730d3ab042164829c) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139