Gargarita mugurilor

(Scaphobus squalidus)

Daunatorul in stadiu adult roade mugurii vegetativi si floriferi, Hori le si frunzele in formare, cu efect compromitator pentru recolta. Are o generatie pe an.
Ierneaza in sol, ca larva sau adult. Femela daunator depune 20-30 de oua pe frunze, iar apoi lipeste cele doua margini ale acestor frunze intre ele cu un lichid lipicios.
Mai poate depune oua si pe ramuri, sub scoarta exfolianta, acoperindu-le cu o frunza pe care o lipesc local.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

 • Jneapanul sau pinul de munte in medicina naturista

  Infuzia de muguri de jneapan se prepara din o lingurita cu varf de muguri uscati la o cana de apa fierbinte. Se recomanda sa beti doua, chiar trei cani pe zi.

 • Tunderea de toamna la pomii fructiferi

  Oricine are o gradina sau livada langa casa si viseaza la propria rezerva de fructe proaspete trebuie sa cunoasca cateva reguli elementare de intretinere si recoltare. Chiar daca nu s-ar spune, taierea sau tunderea pomilor este una dintre cele mai importante lucruri pe care le are de facut un gradinar la inceputul toamnei.

 • Cum amenajam o gradina pentru fluturi?

  Gradinaritul s-a transformat de-a lungul anilor intr-o adevarata arta si o mare pasiune pentru tot mai multe persoane

 • Gradinaritul in Luna lui Florar

  Mai sau Luna lui Florar, cum este cunoscuta in calendarul popular, este o luna fantastica pentru gradinile din emisfera nordica a planetei. Temperaturile blande, ploile si cantitatea crescanda de lumina fac ca intreaga natura sa revina la viata.

 • Primul ajutor pentru plantele din balcon

  Plantele sanatoase si puternice sunt rezultatul unei ingrijiri exemplare, a locului ideal pentru ele si a obsercarii lor regulate


Warning: fopen(cache/7c5bb0f90a638242f456e25e57cb559a) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139