Glicina Blue Sapphire

Una dintre cele mai frumoase plante ornamentale, glicina este plina de inflorescente mari, in culori vii, cu un parfum dulce, transformand radical orice gradina unde este asezata, fiind folosita la fel de bine si in parcurile mai mari. Aceasta varietate de glicina se face remarcata prin florile sale de un mov cu tenta albastra, ciorchinii ajungand sa depaseasca 20 de cm lungime, dar este si relativ usor de intretinut si cultivat, iar cum este nesperat de longeviva (cel putin cateva decenii) va bucura o generatie dupa alta. Dar atentie, la fel ca multe alte varietati de glicina si aceasta va depasi la maturitate cativa metri inaltime, depasind leje zece, asa ca va avea nevoie de suficient spatiu pentru tulpina si inflorescente. Va inflori de la sfarsitul primaverii si daca are suficient soare si un sol pe plac va continua sa ne incante cu florile sale in decursul lunilor de vara. 
 
Se planteaza primavara, intr-un loc unde va trebui sa aiba cat mai soare in fiecare zi, un sol cu drenare buna, fara ca glicina sa se gaseasca in bataia curentilor reci de aer care ii pot afecta dezvoltarea. Se uda periodic, dar folosind o cantitate medie de apa, si pentru a ajunge mai usor la maturitate se recomanda si fertilizarea solului din cand in cand. Ideal este sa fie plantata langa un zid, un gard solid, o pergola, pe care le va infrumuseta cu inflorescentele sale. Are o rezistenta naturala crescuta la gerurile iernii si la perioadele de seceta.

Foto: suncrestnurseries.com

Articole asemănătoare

 • Empire Blue, un soi de liliac de vara pentru parcuri si gradini elegante

  Varietate longeviva si rezistenta de liliac de vara cu inflorescente de un mov-albastrui intens, cald, care va transforma radical orice gradina, Empire Blue este o alegere inspirata atat pentru incepatori, cat si pentru gradinarii cu experienta.

 • Afinele Late Blue, o alegere inspirata pentru fructe dulci si aromate

  Soi hidrid de afin cu o productie anuala buna, fructe mari si dulci, cu aroma intensa si perfecte atat ca gustare, cat si pentru diverse deserturi, Late Blue nu are nevoie (din fericire) de tratamente speciale de intretinere.

 • Cartofii Salad Blue, gust plin si nuante exotice

  Varietate de cartof cu o coaja de un violet in tente albastrui, pulpa fiind de un mov deschis, Salad Blue este insa un soi nu tocmai potrivit pentru salate, in pofida numelui, fiind ideal pentru copt sau piure, dar la fel de bun este si prajit sau fiert in abur.

 • Hortensiile Nikko Blue

  Hortensiile sunt relativ usor de intretinut si foarte longevive, iar daca au de la bun inceput sol bun, sunt udate frecvent si taiate atunci cand trebuie va veti bucura de florile lor multi ani. Iar cand gasiti o varietate de hortensie precum aceasta Nikko Blue, cu flori mari, de un albastru deschis aparte, ce vor atrage privirile imediat, este pacat sa nu o adaugati gradinii.

 • Cocktail Blue Hawaii

  Dulce si definind gustul de "cocktail exotic", Blue Hawaii surprinde la inceput prin culoarea intensa, apoi prin aromele care se intrepatrund si se completeaza foarte bine.


Warning: fopen(cache/fe24652f8ddae60fc8eaaf9de915c91e) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139