Gradina Mare de la Palatul Het Loo

 Gradina Mare de la Palatul Het Loo este o gradina construita in stil baroc, cu un decor bogat, realizat de William III de Orange si Mary II Stuart.

Turistii straini au denumit aceasta gradina "Versailles de Olanda", datorita aspectului sau axial, cu fantani, flori si statui.

Aceasta gradina a fost proiectata de nepotul lui Andre Le Notre, Claude Desgotz.

Gradina Mare are o axa centrala si alei presarate cu portocali, acestia fiind ca o emblema a Printului de Orange.

In secolul al XVIII-lea, gradina in stil baroc a lui William a fost distrusa pentru crearea unui nou parc ce urma sa aiba influente arhitecturale englezesti.

"Camerele verzi" taiate in paduri sunt imitatia cabinetelor de verdeata existente la Versailles si ne infatiseaza cum a fost executata gravura la Het Loo.

Articole asemănătoare

 • Gradina mea la inceput de Brumar

  Noiembrie nu presupune activitati diferite in gradina fata de luna precedenta. Exceptie fac poate doar cateva detalii tehnice pe care le vom sublinia la momentul oportun.

 • Nuferii termali de la Baile 1 Mai

  Rezervatia cu nuferi termali de la Baile 1 Mai reprezinta un caz singular pentru Romania si restul Europei si o raritate la nivel mondial.

 • Gradinile de la Villandry, Franta

  Gradinile de la Villandry sunt cele mai renumite si spectaculoase dintre toate care se intalnesc pe valea fluviului Loire.

 • Pregatirea trandafirilor pentru iarna

  Ati avut grija sa tundeti, fertilizati, udati si curatati trandafirii din gradina inca de la venirea primaverii. Eforturile v-au fost rasplatite cu flori pe care le-ar admira orice artist.

 • Festivalul de Film de la Cannes 2007 si mediul

  La editia din acest an a Festivalului de Film de la Cannes a fost atinsa si problema mediului prin lansarea sambata, in afara competitiei, a documentarului ''The 11'th hour'', produs, scris si co-finantat de Leonardo DiCaprio


Warning: fopen(cache/38055594ae14289aadb94755c3fd09bc) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139