Hedera

HederaHedera - fam.Araliaceae  

Genul prezinta specii cu tulpini si cu ramificatii lemnificate, lungi si subtiri, care pot fi dirijate pe diferiti suporti sau se lasa sa atarne.


Hedera helix - aceasta planta deriva din iedera comuna si alta specii cultivate in plin aer si numeroase varietati horticole. Este adaptata la cultura in apartamente.
Aceste varietati pitice formeaza plante superbe de ghiveci, cu ramuri pendente.


Hedera canairensis - prezinta frunze mari, panasate cu galben-crem. Se utilizeaza si pentru impodobirea coloanelor si se dezvolta rapid in inaltime.


Fara umiditate atmosferica suficienta, plantele suporta greu mediul din apartamentele calduroase si pot fi usor atacate de catre paianjenul rosu.
Se recomanda pulverizarea frecventa a plantelor cu apa.
Vara pot fi scoase afara, in locuri semiumbrite, expuse la nord.
Iarna, temperatura de conservare ideala este de maxim 8-12 grade Celsius, fiind preferabila expunerea in plina lumina.

Articole asemănătoare

 • 17 plante recomandate pentru acasa si locul de munca

  Oamenii iubesc plantele din varii motive dar, in general, pe primul plan sunt mirosul, culoarea, forma si functia lor decorativa. Ultimele studii ne-au demonstrat, totusi, ca la baza prieteniei dintre om si natura exista relatii mult mai complexe decat s-a crezut.

 • Plante toxice putin cunoscute

  Plantele au jucat un rol esential in viata umanitatii, oferind hrana, adapost si energie din cele mai vechi timpuri. Nu intotdeauna insa putem trage foloase de la ele, deoarece ca si in cazul ciupercilor, ne putem alege accidental cu o intoxicatie din cauza neglijentei sau a lipsei de informare.

 • Plante de interior care purifica aerul

  Plantele de casa fac mai mult decat sa aduca luminozitate si culoare in designul unei incaperi. Ele ofera si beneficii reale pentru sanatatea corpului.

 • Hedera

  Este o planta cu tulpina si ramificatiile lemnificate, subtiri si lungi, care pot fi lasate sa atarne sau pot fi dirijate pe diferite suporturi.

 • Terariu - o lume in miniatura

  Un terariu este, prin definitie, o gradina aflata sub sticla. Aceasta tehnica era foarte populara in perioada victoriana si acum se pare ca incepe sa castige din ce in ce mai mult teren. Astfel se pot recrea tot felul de "peisaje", de la terenuri impadurite, pana la un mini desert sau o jungla tropicala. Mai mult, daca adaugati si animale sau insecte, gradina in miniatura va deveni un vivariu.


Warning: fopen(cache/1237bbf6a8b505794c5da36bb409b694) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139