Hotel ecologic

Orchard-Green-Hotel-San Francisco

 

Orchard Garden Hotel este unul dintre cele mai noi hoteluri din San Francisco, dar si unul in ton cu noile tendinte : un hotel verde.

 

 

Construit recent in chiar centrul orasului, Orchard Garden Hotel este primul hotel ecologic al statului California, respectand standardele stabilite de USGBC, Consiliul care reglementeaza construirea "cladirilor verzi". Pana in prezent, Orchard Garden este al treilea hotel din SUA si al patrulea din lume care  respecta regulile stricte la USGBC, reguli ce-ar putea sa devina standard in viitorul apropiat, in speranta ca o cladire ecologica va fi mai buna pentru toata lumea.

 

 

 

Hotelul "verde" este situat la mica distanta de Union Square, intr-o zona foarte buna pentru afaceri, dar si pentru divertisment, avand in jurul sau magazine, teatre, sali de spectacol, sedii de companii.

 

 

 

Cu cele 86 de camere pentru oaspeti, nu este un hotel foarte mare, dar imbina inspirat designul interior de ultima generatie cu preocuparea pentru ecologie si atmosfera intima, primitoare. Totul completat de abundenta de verdeata din interior si mai ales de gradina luxurianta ce acopera terasa cladirii, un spatiu verde extraordinar pentru un oras aglomerat ca San Francisco. Si daca principala preocupare ar parea respectarea standardelor ecologice, cei care lucreaza la Orchard Garden Hotel nu uita nici o clipa sa fie profesionisti,  oferind oaspetilor tot sprijinul necesar.

 

 

 

Fiecare camera "ecologica" imbina preocuparea pentru natura si tehnologiile de ultima generatie : flori si plante bine ingrijite, acces Internet de mare viteza, televizoare LCD cu DVD si CD player, bar, seif, telefon. In baie nu veti gasi produsele de ingrijire clasice, doar produse organice, naturale, excelente pentru intretinere. Nu se fumeaza in hotel (sub nici un pretext), curatenia se face doar cu produse naturale, fara substante chimice de sinteza, se pune accent pe reciclare. Intr-un cuvant, unul dintre putinele locuri in care preocuparea pentru salvarea si pastrarea echilibrului mediului sunt pe primul loc.

 

 

Orchard Garden Hotel - unul dintre putinele hoteluri "verzi" din lume. O idee inedita si generoasa, care ar putea deveni un nou trend.

 

 

Va intrebati ce culoare predomina in  decorarea camerelor: verde bineinteles, iar din camere florile nu lipsesc niciodata! Despre restaurantul hotelului ce s-ar putea spune - culori calde, naturale mangaie retina.

 

Orchard Green Hotel San Francisco

 

 

gradinamea.ro

Decembrie 2007

Articole asemănătoare

 • Valea Okanagan si Lacul Patat, Canada

  Valea Okanagan din Columbia Britanica este una dintre regiunile importante ale Americii de Nord din punct de vedere ecologic.

 • Erbicide ecologice pentru gradinaritul organic

  Erbicidele ecologice pot fi folosite fara probleme in gradinaritul ecologic si agricultura organica, pentru a scapa de buruienile nedorite care ar putea afecta dezvoltarea plantelor.

 • Care sunt beneficiile produselor ecologice ?

  In ultimele decenii multe persoane au descoperit, au vazut si au simtit beneficiile unei alimentatii sanatoase, organice. Chimicalele artificiale nu intra in discutie cand pomenim de gradinaritul ecologic.

 • Luna Padurii

  La nivel mondial, incepand de astazi si pana pe 15 aprilie, are loc cel mai important eveniment de natura silvica si ecologica, ce pune accent pe importanta padurilor si al rolului esential al acestora in mentinerea echilibrului ecologic, "Luna Padurii".

 • Ziua Mondiala a Drepturilor Omului

  Data de 10 decembrie este marcata in Calendarul Ecologic ca fiind Ziua Mondiala a Drepturilor Omului.


Warning: fopen(cache/9e653f6344b21fef1d494c2ce92da19f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139