Idei pentru gradini amenajate in spatii restranse

imagini flori

 

 In general, gradinile amenajate in spatii restranse sunt trecute cu vederea in manualele de gradinarit, chiar daca cei mai multi dintre noi nu au acri de teren pe care sa isi intinda o gradina sau o curte. Sau, cei mai multi nu au nici timp sau inclinatie pentru a ingriji un imens spatiu verde.

 

Gradinaritul intr-un spatiu restrans are limitele sale. Intr-o mica gradina detaliile sunt importante. De fapt, gradinile amenajate in spatii mici sunt plasate in fata sau in spatele casei, mai mult pentru placerea de a creste cateva plante.

 

Oricare ar fi motivul pentru care aveti o gradina mica, aceasta nu inseamna ca nu poate fi bine aranjata.

 

- Intreaga gradina esta vazuta ca un intreg. Unele gradini mici pot fi despartite de straturi sau de carari si divizate in gradini si mai mici, dar cele mai multe arata ca un intreg ce il poti cuprinde dintr-o privire. Acest lucru inseamna ca gradina ta va fi privita ca o compozitie.

 

-  In mod evident, cu cat este mai mica gradina, cu atat vei avea mai putine plante. Spatiile limitate ne pun in ipostaza de a face alegeri. Nu iti vei permite sa cultivi orice planta iti doresti. Trebuie sa te gandesti inainte de a cumpara o planta daca are spatiul necesar pentru a se dezvolta in gradina ta.

 

- Culorile, de asemenea, ar trebui sa fie limitate, pentru a oferi gradinii coeziune. Culorile reci vor face gradina sa para mai mare. Puteti compensa o paleta de culori limitata cu o varietate de texturi. Un spatiu mic va arata dezordonat daca exista prea multa varietate. 

 

-  Fiecare planta trebuie sa aiba un scop. Nu este loc pentru spatiu irosit sau pentru plante nefolositoare. Plantele trebuie sa ofere cel putin doua sezoane de interes.

 

Poti da un stil propriu gradinii. In acest sens, stilul poate insemna o preferinta asupra culorilor sau parfumurilor.

 

Cum spatiul este restrans, fiecare planta conteaza. In cazul in care poate iubiti floricelele rosii, atunci ele pot deveni un punct de evidenta in gradina dumneavoastra. Astfel ca, atunci cand alegeti plantele, este bine sa le grupati in functie de ce au ele in comun.

Articole asemănătoare

 • Trandafirul Goldelse, ideal pentru gradini si parcuri

  Varietate de trandafir floribunda cu boboci mari, de un galben solar, luminos, Goldelse este relativ usor de cultivat si intretinut, fiind o buna alegere pentru gradini sau parcuri.

 • Trandafirii Fulgurante, o excelenta alegere pentru gradini de neuitat

  Gasiti relativ usor diverse varietati de trandafir de culoare rosie, insa acest soi este una dintre cele mai bune alegeri pentru gradini si parcuri datorita intensitatii nuantei si a parfumului dulce.

 • Trandafirii Criterion, rafinament pentru gradini mari si mici

  Un soi de trandafir teahibrid cu inflorescente de un roz delicat, o nuanta mai rar intalnita, este o alegere excelenta pentru gradini de orice dimensiuni, dar si pentru parcuri si pentru orice spatiu verde.

 • Trandafirul Allotria

  Varietate de floribunda cu numerosi boboci mari, grei, de un rosu viu (ce poate sa bata in visiniu in anumite conditii), Allotria este un trandafir excelent atat pentru gradini cat si pentru parcuri sau diverse spatii verzi, dar si pentru un buchet destinat unei ocazii speciale si decoratiuni florale deosebite. Cu parfumul lor usor, dulce, sunt trandafiri care vor transforma radical orice gradina, si din fericire sunt relativ usor de cultivat si intretinut.

 • Landini, crinul asiatic de o rara frumusete

  Soi de crin asiatic de o rara frumusete, cu un colorit intens, un violet in nuante inchise, aproape de un negru lucios, Landini este o varietate mult prea rar intalnita, dar foarte apreciata de cunoscatori. Sunt flori mari de forma conica, parfum usor, perfecte pentru gradini si spatii verzi, dar si pentru buchete elegante.


Warning: fopen(cache/29a808951670486910b6ace581063ea4) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139