Importanta productiei organice de lactate

 Studiile recente au demonstrat ca laptele pasteurizat si produsele lactate pasteurizate nu sunt foarte sanatoase pentru organism daca mediul in care aceste produse sunt procesate nu este unul curat, iar pasteurizarea nu se realizeaza in conditii optime.

Nici laptele crud nu este considerat potabil daca nu a fost obtinut intr-un centru specializat care sa indeplineasca toate conditiile de igiena. De asemenea, iarba cu care sunt hranite vacile joaca un rol important in calitatea laptelui. Aceasta trebuie sa fie certificata ecologic si animalele nu ar trebui sa fie tratate cu hormoni sau antibiotice.

Doar in aceste conditii putem sa avem siguranta ca bem un lapte sanatos care ofera organismului substantele benefice de care acesta are nevoie.

Laptele crud, nepasteurizat, integral, este bogat in grasimi, proteine si enzime sanatoase.

Fara grasimi corpul nu ar putea sa absoarba calciul si mai ales proteinele. Grasimile saturate ajuta organismul sa absoarba calciul, substanta vitala pentru intarirea sistemului osos.

Medicul Nina Planck sustine ca grasimea din lapte contine glycosphingolipids, grasimi care stimuleaza metabolismul celular si lupta impotriva infectiilor gastro-intestinale.

Expertii in nutritie includ alergiile, astmul bronsic, tulburarile sistemului imunitar, bolile cardiovasculare, diabetul si osteoporoza pe lista de probleme de sanatate asociate cu consumul de lapte pasteurizat.

Atunci cand laptele este pasteurizat, procesul de incalzire distruge in mod eficient toate bacteriile. Laptele pasteurizat a fost modificat in asa fel incat organismul nostru nu il proceseaza.

Laptele crud contine bacterii naturale si probiotice care au rolul de a ajuta digestia si suportul adus sistemului imunitar.

Laptele brut, produs organic in unitatile autorizate din punct de vedere sanitar, este cel mai sanatos.

Din anul 1930 pana in anul 1940, doctorul Francis M. Pottenger a realizat un experiment cu rezultate uimitoare, aratand beneficiile laptelui crud asupra sanatatii oamenilor.

Acesta a folosit la experimentul sau pisici. Acestea au fost hranite dupa o dieta alcatuita din carne si lapte crud sau variate tipuri de lapte pasteurizat. Pisicile care au consumat lapte pasteurizat au prezentat boli degenerative, probleme de infertilitate si modificari la nivelul sistemului osos.

Cele care au consumat lapte crud au fost cele mai sanatoase.

Articole asemănătoare

  • Cum scapam de kilograme in aceasta toamna?

    Daca doriti sa pierdeti greutate si nu stiti cand si cu ce trebuie sa incepeti, urmatoarele sfaturi va sunt adresate in speranta de a va motiva sa puneti piatra de temelie unui vieti mai sanatoase.

  • Valorificarea florilor de soc

    Socul este un arbust de talie mijlocie ce creste in mod natural sub forma de tufa, cunoscut de catre pomicultorii amatori mai ales pentru florile sale din care se obtin sucuri, vinuri sau siropuri.

  • Ziua Mondiala a Apei

    Anual, pe data de 22 martie, intreaga planeta sarbatoreste Ziua Mondiala a Apei. Scopul general al Zilei Mondiale a Apei il reprezinta acela de a promova calitatea apei, care sa reflecte importanta acesteia alaturi de cantitatea de resurse existente in managementul apei.

  • Importanta fertilizarii solului

    Luati in considerare toate rolurile pe care le joaca solul in productia produselor alimentare si veti intelege importanta mentinerii nivelului optim de "functionare" al acestuia.

  • Parcul Natural Cabo de Gata-Nijar, Andaluzia

    Parcul Natural Cabo de Gata-Nijar se intinde pe o suprafata de 45663 de hectare, in coltul de sud-est al Spaniei, langa orasul Almeria.


Warning: fopen(cache/e361bcfc415fc603a0e8ab2bc3a7e8a2) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139