Ziua Mondiala a Apei

Anual, pe data de 22 martie, intreaga planeta sarbatoreste Ziua Mondiala a Apei.

Tema aleasa de catre Organizatia Natiunilor Unite si dezbatuta in cadrul acestui eveniment poarta numele de "Apa curata pentru o lume mai sanatoasa".

Scopul general al Zilei Mondiale a Apei il reprezinta acela de a promova calitatea apei, care sa reflecte importanta acesteia alaturi de cantitatea de resurse existente in managementul apei.

Campania destinata acestei festivitati are ca puncte de desfasurare:

- sensibilizarea cu privire la sustinerea ecosistemelor sanatoase si bunastarea umana prin abordarea provocarilor de crestere a calitatii apei in domeniul gestionarii apei;

- extinderea vizibilitatii in ceea ce priveste calitatea apei prin incurajarea guvernelor, organizatiilor, comunitatilor si indivizilor din intreaga lume la angajarea activa in abordarea in mod proactiv, prin prevenirea poluarii apei, a curatarii si a restaurarii acesteia;

Cantitatile de apa folosite la nivel global in fiecare an sunt in crestere, desi acestea impreuna cu deseurile ar putea fi refolosite intr-un mod productiv si anume pentru energie si irigare.

In tarile in curs de dezvoltare, 80% din totalul deseurilor sunt in curs de deversare, netratate, din cauza lipsei de legi si a resurselor.

In plus, populatia si cresterea industriala adauga noi surse de poluare, intrand astfel in calcul cererea pentru apa curata.

Obiectivul Zilei Mondiale a Apei priveste activitati de comunicare a mesajelor referitoare la modul de abordare al provocarilor de calitate degradanta a apei in jurul lumii.

Articole asemănătoare

 • Cosmetica marina: briza marii are grija de piele

  Pentru producatorii de cosmetice marea reprezinta o adevarata comoara, iar datorita algelor, a sarii si a apei

 • Ciocolata de trandafiri

  Efectul ciocolatii preparata in casa impreuna cu uleiul afrodisiac de trandafiri si petale glasate garanteaza o experienta a gustului de o mare finete, fiind cadoul ideal de ziua mamei, a indragostitilor sau pur si simplu pentru persoanele care vor sa se rasfete.

 • Ziua Mondiala a Mediului

  In anul 1972 Adunarea Generala a Natiunilor Unite decreta unul dintre cele mai importante evenimente sosite in sprijinul naturii, ce avea sa fie celebrat in fiecare an la 5 iunie: Ziua Mondiala a Mediului.

 • Ziua Mondiala a Pasarilor

  Ziua de 1 Aprilie a fiecarui an este marcata de sarbatorirea pasarilor. In Romania, aceasta reprezinta o traditie inca din perioada interbelica, dar care a fost reinviata in anul 1993, traditie ce subliniaza importanta pasarilor ca indicator al sanatatii ecosistemelor.

 • Ziua Mondiala a Meteorologiei

  In fiecare an, la 23 martie, Organizatia Mondiala Meteorologica impreuna cu comunitatea meteorologica mondiala celebreaza Ziua Mondiala a Meteorologiei.


Warning: fopen(cache/f8ddea05e8f8e09122e47c8f308de049) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139