Ziua Mondiala a Pasarilor

 Ziua de 1 Aprilie a fiecarui an este marcata de sarbatorirea pasarilor.

In Romania, aceasta reprezinta o traditie inca din perioada interbelica, dar care a fost reinviata in anul 1993, traditie ce subliniaza importanta pasarilor ca indicator al sanatatii ecosistemelor.

Societatea Ornitologica Romana (SOR) organizeaza in aceasta zi diverse evenimente pentru a trage un semnal de alarma in privinta disparitiei speciilor.

Ziua Mondiala a Pasarilor este sarbatorita inca din anul 1906, avand la baza Conventia pentru apararea pasarilor. Iata cateva din principiile promovate de aceasta:

- zborul, cantecul si frumusetea pasarilor sunt surse de inspiratie si bucurie pentru fiecare om;

- aproape 12% din cele peste 10000 de specii de pasari din lume sunt in pericol sa dispara in urmatorul secol; supravietuirea lor depinde de sprijinul acordat de catre toti oamenii planetei masurilor de conservare si de protejare ale acestora;

Pastrarea bogatiei de specii din natura, a biodiversitatii, presupune ocrotirea efectiva a anumitor specii, fapt care se poate realiza numai in contextul general al conservarii mediului inconjurator.

Articole asemănătoare

 • Protectia mediului in decursul istoriei

  Conceptul de protectia mediului este rodul societatii moderne, chiar daca din punct de vedere practic l-a insotit pe om din cele mai vechi timpuri.

 • Ciocolata de trandafiri

  Efectul ciocolatii preparata in casa impreuna cu uleiul afrodisiac de trandafiri si petale glasate garanteaza o experienta a gustului de o mare finete, fiind cadoul ideal de ziua mamei, a indragostitilor sau pur si simplu pentru persoanele care vor sa se rasfete.

 • Ziua Mondiala a Mediului

  In anul 1972 Adunarea Generala a Natiunilor Unite decreta unul dintre cele mai importante evenimente sosite in sprijinul naturii, ce avea sa fie celebrat in fiecare an la 5 iunie: Ziua Mondiala a Mediului.

 • Ziua Mondiala a Meteorologiei

  In fiecare an, la 23 martie, Organizatia Mondiala Meteorologica impreuna cu comunitatea meteorologica mondiala celebreaza Ziua Mondiala a Meteorologiei.

 • Ziua Mondiala a Apei

  Anual, pe data de 22 martie, intreaga planeta sarbatoreste Ziua Mondiala a Apei. Scopul general al Zilei Mondiale a Apei il reprezinta acela de a promova calitatea apei, care sa reflecte importanta acesteia alaturi de cantitatea de resurse existente in managementul apei.


Warning: fopen(cache/949a21685b6b4f1726a7c13f77b345c0) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139