Ziua Mondiala a Meteorologiei

 In fiecare an, la 23 martie, Organizatia Mondiala Meteorologica impreuna cu comunitatea meteorologica mondiala celebreaza Ziua Mondiala a Meteorologiei.

Genericul evenimentului din acest an este "60 de ani de serviciu pentru siguranta si bunastarea dumneavoastra".

Ziua Mondiala a Meteorologiei este sarbatorita tintind obiective generoase, care sa aduca un nou suflu acestui domeniu cu o importanta deosebita in dinamica secolului XXI:

- promovarea cooperarii la nivel mondial pentru coordonarea statiilor de observare meteorologice;

- promovarea infiintarii de statii de observare hidrologice si geofizice;

- intretinerea si mentinerea unei functionari corecte a statiilor de observare si dotarea acestora in concordanta cu progresul tehnologic si stiintific;

- crearea si intretinerea sistemelor pentru schimbul rapid de informatii meteorologice si conexe;

- standardizarea observatiilor meteorologice si conexe pentru a asigura un flux uniform de observatii si statistici;

- largirea continua a domeniului de aplicare a meteorologiei si la alte domenii, precum transportul aerian, transportul maritim, problemele de apa, agricultura si alte activitati umane;

- dezvoltarea in hidrologia operationala si incurajarea unei stranse cooperari intre serviciile meteorologice si hidrologice;

- colaborarea internationala in cercetarea si formarea profesionala;

Mesajul destinat publicului cu prilejul celebrarii Zilei Mondiale a Meteorologiei are in vedere furnizarea de informatii pentru o mai buna intelegere a variabilitatii climatice si a schimbarii, precum si aflarea unor modalitati de a pune in aplicare cunostintele despre clima pentru a aborda problemele majore legate de mediu.

Articole asemănătoare

 • Protectia mediului in decursul istoriei

  Conceptul de protectia mediului este rodul societatii moderne, chiar daca din punct de vedere practic l-a insotit pe om din cele mai vechi timpuri.

 • Ciocolata de trandafiri

  Efectul ciocolatii preparata in casa impreuna cu uleiul afrodisiac de trandafiri si petale glasate garanteaza o experienta a gustului de o mare finete, fiind cadoul ideal de ziua mamei, a indragostitilor sau pur si simplu pentru persoanele care vor sa se rasfete.

 • Ziua Mondiala a Mediului

  In anul 1972 Adunarea Generala a Natiunilor Unite decreta unul dintre cele mai importante evenimente sosite in sprijinul naturii, ce avea sa fie celebrat in fiecare an la 5 iunie: Ziua Mondiala a Mediului.

 • Ziua Mondiala a Pasarilor

  Ziua de 1 Aprilie a fiecarui an este marcata de sarbatorirea pasarilor. In Romania, aceasta reprezinta o traditie inca din perioada interbelica, dar care a fost reinviata in anul 1993, traditie ce subliniaza importanta pasarilor ca indicator al sanatatii ecosistemelor.

 • Ziua Mondiala a Apei

  Anual, pe data de 22 martie, intreaga planeta sarbatoreste Ziua Mondiala a Apei. Scopul general al Zilei Mondiale a Apei il reprezinta acela de a promova calitatea apei, care sa reflecte importanta acesteia alaturi de cantitatea de resurse existente in managementul apei.


Warning: fopen(cache/5faaac633f48008eac7a4588972e44f7) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139