Laleaua Gavota

Soi bicolor mai rar intalnit de lalele, cu numeroase premii si distinctii la competitiile internationale, Gavota iese usor in evidenta datorita inflorescentelor mari, in forma de cupa, grele si cu aspect decorativ deosebit, in doua culori, galben si visiniu inchis. Nuantele sunt calde, intense, elegante, iar aceste lalele sunt ideale atat pentru gradini, terase sau parcuri, cat si pentru buchete sau aranjamente florale destinate unei ocazii speciale. Rezista mult dupa ce au fost taiate, tolereaza relativ bine perioadele geroase sau secetoase, si nu necesita intretinere deosebita sau tratamente costisitoare.

Bulbii de lalea Gavota se vor planta de la sfarsitul verii pana spre jumatatea lunii decembrie (daca vremea nu este inca deosebit de rece) si vor inflori de doua ori in urmatorul an, prima oara primavara si a doua oara la inceputul verii. Prefera un loc unde sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei, sa fie pe cat posibil ferite de curentii reci de aer, iar solul cel mai bun pentru acest soi de lalele este unul fertil, cu drenare buna, idea cu PH putin acid. Pamantul trebuie sa fie bine curatat de buruieni si pietris inainte de plantarea bulbilor, care sunt udati abundent ulterior. La maturitate o lalea Gavota va depasi cu usurinta un metru inaltime, iar impactul vizual este unul deosebit. Sunt lalele longevive, vor rezista mult in timp, asa ca va veti putea bucura de ele an dupa an. Se recomanda plantarea in grup a mai multor exemplare, lasand macar jumatate de metru distanta intre ele, sau asezarea alaturi de alte plante in culori diferite, intr-un contrast interesant.

Foto: pinterest.com

 

Articole asemănătoare

 • Laleaua Monte Spider

  Soi de un galben intens, proaspat, curat, si cu inflorescente ale caror petale amintesc prin forma mai curand crizantemele decat laleaua clasica, Monte Spider este o buna alegere pentru gradini si parcuri, dar poate fi cultivat la fel de bine si de usor in ghivece si jardiniere.

 • Sweetheart, laleaua de un galben delicat

  Un soi mai rar de lalea cu flori mari, in forma de cupa ascutita, cu petale de un galben curat, cu margini albe si aspect decorativ deosebit, Sweetheart poate sa schimbe radica un parc sau o gradina, dar este un soi foarte bun si pentru buchete sau aranjamente florale.

 • Laleaua Dallas, mai multa culoare si un plus de eleganta

  Suntem deja obisnuiti cu laleaua clasica, plina de prospetime si culoare, doar cateva reusind sa faca dintr-un buchet un cadou cu totul special, iar in gradini aduc atunci cand infloresc eleganta, frumusete si mai ales vitalitate.

 • Black Tulip - laleaua neagra

  O varietate splendida de lalele duble, cu petale inchise la culoare, Black Tulip este acel soi care poate fi considerat pe drept cuvant, dupa numele unui roman celebru, laleaua neagra.

 • Little Princess - laleaua-printesa pentru gradini pline de culoare

  O varietate de lalea pitica multicolora, Little Princess (un nume inspirat pentru un soi cu o incantatoare cromatica) poate sa para la prima vedere delicata, dificil de plantat si intretinut si mult prea fragila, insa din fericire este o lalea rezistenta la daunatori si variatii de temperatura, si cu putina ingrijire rezistenta si longeviva


Warning: fopen(cache/529542ddb25150dc6375b91878e807a3) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139