Laleaua Pinocchio

Soi pitic de lalele cu inflorescente bicolore, cu petale in alb si rosu, de forma unor cupe alungite, aceasta varietate este excelenta pentru gradini, parcuri, dar si pentru buchete, atragand imediat atentia prin culorile intense si eleganta. Se pot planta direct in pamant sau in ghivece si jardiniere, transformand radical in perioada de inflorire orice spatiu verde, gradina, terasa sau balcon. Bulbii se vor planta de la sfarsitul lunii august pana spre jumatatea lui octombrie, alegand de la bun inceput un loc unde sa aiba in viitor cat mai mult soare (vor creste si intr-un spatiu mai umbrit, dar culorile nu vor avea aceeasi intensitate), cel mai bun pamant fiind unul fertil, cu drenare buna, pregatit eventual in prealabil cu putin ingrasamant natural. Suporta bine perioada rece a anului, asa ca nu vor avea nevoie de protectie suplimentara.

Infloresc incepand din aprilie, inflorescentele sunt mari pentru talia acestor lalele, in nuante vii, proaspete si elegante, rezista destul de mult dupa taiere asa ca pot fi folosite si pentru buchete deosebite sau aranjamente florale. Se vor uda in mod regulat, folosind cantitati moderate de apa pentru a preveni putrezirea radacinilor (una dintre vulnerabilitatile lalelei). Se planteaza grupate, singure sau alaturi de alte lalele sau alte flori. Nu necesita ingrijiri deosebite, iar aspectul decorativ este unul deosebit. Pot fi crescute la fel de usor intr-un ghiveci, pe pervaz sau balcon. La maturitate au in medie 20 de cm inaltime, rar mai mult.

Foto: commons.wikimedia.org

Articole asemănătoare

 • Laleaua Monte Spider

  Soi de un galben intens, proaspat, curat, si cu inflorescente ale caror petale amintesc prin forma mai curand crizantemele decat laleaua clasica, Monte Spider este o buna alegere pentru gradini si parcuri, dar poate fi cultivat la fel de bine si de usor in ghivece si jardiniere.

 • Sweetheart, laleaua de un galben delicat

  Un soi mai rar de lalea cu flori mari, in forma de cupa ascutita, cu petale de un galben curat, cu margini albe si aspect decorativ deosebit, Sweetheart poate sa schimbe radica un parc sau o gradina, dar este un soi foarte bun si pentru buchete sau aranjamente florale.

 • Laleaua Dallas, mai multa culoare si un plus de eleganta

  Suntem deja obisnuiti cu laleaua clasica, plina de prospetime si culoare, doar cateva reusind sa faca dintr-un buchet un cadou cu totul special, iar in gradini aduc atunci cand infloresc eleganta, frumusete si mai ales vitalitate.

 • Black Tulip - laleaua neagra

  O varietate splendida de lalele duble, cu petale inchise la culoare, Black Tulip este acel soi care poate fi considerat pe drept cuvant, dupa numele unui roman celebru, laleaua neagra.

 • Little Princess - laleaua-printesa pentru gradini pline de culoare

  O varietate de lalea pitica multicolora, Little Princess (un nume inspirat pentru un soi cu o incantatoare cromatica) poate sa para la prima vedere delicata, dificil de plantat si intretinut si mult prea fragila, insa din fericire este o lalea rezistenta la daunatori si variatii de temperatura, si cu putina ingrijire rezistenta si longeviva


Warning: fopen(cache/422b686d65b99c079fe8eae81437bbd1) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139