Laleaua Red Dress, eleganta clasica si colorit intens

Dintre varietatile de lalele pe care le putem planta in gradina Red Dress este una dintre cele mai bune alegeri daca preferam un soi clasic, elegant, cu aspect exotic si culoare intensa. Cu flori mari de un rosu intens, catifelat, elegant, Red Dress este o lalea ce are la maturitate aproximativ 25-30 de cm inaltime, foarte buna atat pentru spatii verzi cat si pentru buchete sau aranjamente florale pretentioase. Are o buna rezistenta la frig si daunatori, iar dupa taiere firele de lalea Red Dress rezista pana la cateva zile in vaze, aspectul decorativ fiind deosebit.

Bulbii se vor planta de la sfarsitul toamnei pana la inceputul iernii intr-un loc unde sa aiba in viitor cat mai mult soare, florile sa fie ferite pe cat posibil de curentii reci de aer, iar pamantul cel mai bun este unul fertil, cu drenare buna si un PH usor acid. Se va curata in prealabil de buruieni si pietris, iar bulbii se pun in gropi mici, adanci de circa 10-15 cm, lasand intre exemplare o distanta de 30-40 de cm. Se vor planta grupat sau alaturi de alte flori sau lalele in culori complementare. La fel ca alte soiuri de lalea si Red Dress va avea nevoie de umiditate constanta, asa ca trebuie udate frecvent dupa iesirea din anotimpul rece, si nu trebuie sa uitati de plivirea si curatarea migaloasa a solului. Infloresc in iunie-iulie, florile sunt mari, cu petale avand textura catifelata si marginea usor franjurata, colorit intens. Sunt o optiune foarte buna atat pentru gradinarii amatori cat si pentru cei cu experienta, nu au nevoie de tratamente speciale sau ingrijiri deosebite. In lipsa unui spatiu in gradina se pot planta si intr-o jardiniera sau intr-un ghiveci de mari dimensiuni, in functie de spatiul disponibil, dar trebuie sa li se ofere cat mai mult soare si un nivel constant al umiditatii.

Foto: tulipstore.eu

Articole asemănătoare

 • Laleaua Red Impression, o alegere clasica pentru toate gradinile

  Varietate de lalea cu aspect decorativ aparte, forma clasica si un rosu intens, catifelat, elegant, Red Impression este o alegere excelenta pentru gradini sau parcuri, dar poate fi cultivata la fel de usor si in ghivece si jardiniere.

 • Gladiolele Velvet Eyes

  Varietate de gladiole cu parfum puternic, dulce, intens si colorit mov-visiniu, perfecte pentru buchete si aranjamente florale (rezista mult timp dupa taiere), Velvet Eyes sunt perfecte si pentru gradini sau parcuri, dar si pentru a fi crescute intr-un ghiveci sau in jardiniere, cat timp au suficienta apa, soare si un pamant fertil.

 • Landini, crinul asiatic de o rara frumusete

  Soi de crin asiatic de o rara frumusete, cu un colorit intens, un violet in nuante inchise, aproape de un negru lucios, Landini este o varietate mult prea rar intalnita, dar foarte apreciata de cunoscatori. Sunt flori mari de forma conica, parfum usor, perfecte pentru gradini si spatii verzi, dar si pentru buchete elegante.

 • Laleaua Dallas, mai multa culoare si un plus de eleganta

  Suntem deja obisnuiti cu laleaua clasica, plina de prospetime si culoare, doar cateva reusind sa faca dintr-un buchet un cadou cu totul special, iar in gradini aduc atunci cand infloresc eleganta, frumusete si mai ales vitalitate.

 • Ciresele Kordia

  Daca va doriti un alt fel de cirese decat cele deja clasice, de culoare rosie, Kordia sunt foarte dulci, cu pulpa fructului carnoasa, suculenta, samburi mari, rotunzi, multa savoare si un colorit intens.


Warning: fopen(cache/7ddd02b8c937da84198bb7e454d58428) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139