Laurus (L. Nobilis)

Denumire stiintifica
Laurus (L. Nobilis)

Denumire populara
Dafin, Laur

Specii si varietati
L. Nobilis (Varietati: Latifolia, Angustifolia, Undulata, Crispa, Variegata), L. Azorica

Poate atinge inaltimea de 1-2 m in conditii de camera. Frunzele sunt oval eliptice, ascutite, cu marginea dreapta sau usor ondulata, de culoare verde inchis pe partea superioara si verde deschis pe partea inferioara. Cele tinere sunt moi, in timp ce frunzele mature devin rigide, pergamentoase. florile apar mai rar, sunt mici, de culoare galben-verzui.

Ingrijire
Transplantarea se aplica rar, la 4-5 ani, dar este nevoie sa i se schimbe in fiecare primavara pamantul de la suprafata. Suporta bine taierile si se simte bine in spatii racoroase, iarna. Tolereaza bine umbra, dar se simte excelent si la soare, fiind una dintre cele mai putin pretentioase plante decorative. Se uda abundent vara si foarte rar iarna.

Articole asemănătoare

 • Panselutele Adonis

  O varietate mai rar intalnita ce atrage imediat atentia prin coloritul aparte, Adonis are flori mari cu un inedit model in nuante de albastru deschis, alb si albastru inchis, nu putini asemanandu-l cu imaginea unui fluture.

 • Un monument dedicat… cartofilor

  Realizat intr-o maniera suficient de realista incat de la distanta sau intr-o lumina inselatoare sa para chiar o gramada de saci plini de cartofi, probabil cel mai amuzant monument din orasul american Boston trebuia sa fie initial un omagiu adus banalului si modestului tubercul, dar mai ales rolului pe care l-a avut acesta in istoria si economia regiunii.

 • Allium Gladiator

  Se potrivesc atat pentru gradini cat si pentru alei, spatii verzi, jardiniere, ghivece, atata timp cat acest soi de Allium L. va avea lumina solara (se adapteaza si unui regim cu semi-umbra), un pamant fertil cu drenare buna si neaparat sa fie udat regulat, mai ales in primele saptamani.

 • Cinci trucuri pentru o gradina frumoasa

  In lipsa unui suport special luati o jumatate de lamaie sau portocala din care ati scos pulpa, ramanand doar coaja groasa. Umpleti cu sol fertil, udati putin, plantati rasadul ales si lasati-l pana incepe sa creasca. Atunci cand este gata sa fie plantat il mutati cu tot cu "ghiveciul" organic, iar cand se va descompune coaja de portocala sau lamaie va da un plus nutritiv tinerei plante.

 • Patru plante aromatice si beneficiile pentru sanatate

  Mararul poate fi utilizat in medicina alternativa (sau pur si simplu introducandu-l in retete) pentru a combate indigestia si constipatia, pentru a calma sistemul nervos central si a ne ajuta sa avem un somn mai odihnitor si mai linistit, pentru un sistem imunitar mai puternic, dar si atunci cand ne dorim sa avem oase mai tinere si mai rezistente.


Warning: fopen(cache/10735304db5d1b680e6de962ee4a7b71) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139