Panselutele Adonis

O varietate mai rar intalnita ce atrage imediat atentia prin coloritul aparte, Adonis are flori mari cu un inedit model in nuante de albastru deschis, alb si albastru inchis (in functie de sol si lumina nuanta poate sa fie chiar un mov cald), nu putini asemanandu-l cu imaginea unui fluture. Excelente pentru gradini, parcuri, sau pentru a fi cultivate in ghivece si jardiniere (daca au suficienta lumina pe toata durata zilei) sunt flori delicate, de o frumusete eleganta, iar cromatica lor le transforma repede in centrul de atentie. Relativ usor de cultivat si intretinut, nu vor avea nevoie de tratamente speciale.

Semintele acestui soi de panselute se vor planta initial in ghivece, incepand din luna aprilie pana in august (pot fi transferate in pamantul din gradina ulterior) si va veti bucura de frumusetea lor de la inceputul verii. Prefera pamantul fertil, cu drenare buna, si au nevoie de un nivel moderat de umiditate, dar si de cat mai multa lumina solara. Se pot adapta si in zone semi-umbrite, dar culorile vor fi mai sterse. La maturitate vor atinge in medie 20 de cm inaltime. Este de preferat sa le plantati grupat, eventual in contrast cu alte soiuri de panselute, lasant 15-20 de cm distanta intre exemplare. Se recomanda ca inainte de a fi plantate in gradina sa fie curatat bine solul de pietris sau buruieni. Impactul vizual este deosebit, asa ca un ghiveci de panselute Adonis poate fi si un inspirat cadou.

Foto: suttons.co.uk

Articole asemănătoare

 • Panselutele Black King

  Descrisa de pasionati ca o adevarata "floare regala", Black King este o varietate de panselute cu adevarat iesita din comun datorita coloritului puternic, ideal un negru catifelat, dar adesea calitatea solului si lumina solara vor face ca petalele sa fie de un violet foarte inchis sau chiar de un visiniu cu pete intunecate.

 • Sfaturi pentru un gradinar incepator

  Flori recomandate unui gradinar incepator: floarea-soarelui, carciumaresele, craitele, sangele voinicului, panselutele, sporul casei, condurul doamnei, muscatele, trandafirii.

 • Panseluta, floarea lunii mai

  Poate cea mai des intalnita floare din luna mai este panseluta. Panseluta este o planta de mici dimensiuni, care creste pe tulpina si atinge maxim 15 cm inaltime. Petalele sale se gasesc in 2, chiar 3 culori, imbinate armonios.

 • Plantarea bulbilor in Luna lui Florar

  Nu intamplator luna Mai a fost numita Luna lui Florar, deoarece acum mirosul si vazul incep sa se desfete cu darurile naturii. Pentru gradinile din emisfera nordica a Pamantului luna Mai este fantastica, temperaturile devenind mai blande, soarele tot mai plin de el, iar ploile aducatoare de belsug.

 • Lucrari importante de executat in gradina in luna Mai

  Cunoscuta in popor ca luna lui Florar sau Frunzar, Mai este perioada care marcheaza tranzitia la sezonul estival.


Warning: fopen(cache/fbb15a0131e21ab94b33f5493461258b) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139