Mana rosiilor

Mare atentie la mana rosiilor, un parazit care poate aduce seriose pagube gradinii dumneavoastra de zarzavat. Ea apare si se dezvolta in perioadele calde si umede ale anului.

Primele semne ale maladiei sunt petele brune ce apar in partea superioara a frunzelor, care incep sa se usuce; un puf alb isi face prezenta in partea contaminata. Petele apar de asemenea si pe fructe.

Imediat dupa aparitia manei, distrugeti partile cele mai afectate si tratati restul culturii cu un fungicid specific. Este preferabil sa tratati preventiv cultura dumneavoastra de tomate odata la doua saptamani.

Articole asemănătoare

  • Cinci retete de cocktail cu suc de rosii

    Savuros, dulce-acrisor, plin de gustul rosiilor bine coapte, cu o aroma ce aminteste de gradinile poate nu foarte mari, dar ingrijite cu rabdare si pasiune, sucul de rosii este folosit adesea in bucatarie pentru sosuri extraordinare, dar sta si la baza mai multor retete de cocktail pentru toate gusturile.

  • Tomatele Kmicic

    Un soi hibrid cu o forma ovala, alungita, pe care o intalnim mai rar in cazul rosiilor, gust dulceag putin astringent, rezistenta buni la boli si daunatori, aceste tomate Kmicic sunt o varietate originara din Polonia, foarte apreciata de cultivatori pentru calitatile sale

  • Sfaturi pentru ingrijirea corespunzatoare a caprifoiului

    Cunoscut mai cu seama sub denumirea “mana Maicii Domnului”, caprifoiul este negresit una dintre cele mai populare plante cataratoare intalnite pe teritoriul tarii noastre. Fiind nepretentios si foarte rezistent la frig, acesta decoreaza cu brio gradinile si exteriorul caselor.

  • Ghiocelul, vestitor al primaverii

    Traditia spune ca ghioceii au aparut cand Adam si Eva au fost izgoniti de Dumnezeu din Rai. Ajunsi pe Pamant in viscol si ninsoare, acestia au cautat calea de intoarcere spre Eden, insa nu au gasit-o. Atunci ingerul trimis sa ii insoteasca a luat in mana un bulgare de zapada, a suflat peste el si l-a transformat in ghiocel.

  • Mana Maicii Domnului, cea mai indragita planta cataratoare

    Dintre plantele cataratoare din tara noastra, cea mai cunoscuta in popor este caprifoiul sau Mana Maicii Domnului. Florile alb-galbui imbraca zidurile, gardurile, si cat este vara de lunga imprastie un parfum dulce, deosebit.


Warning: fopen(cache/b81c625de9f27ff3d232fbf310628681) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139