Masdar City - primul model de oras ecologic

 

 Masdar City va fi primul oras din lume fara carbon, fara deseuri si fara masini poluante.

Orasul va fi alimentat cu energie solara, iar aproape toate acoperisurile caselor vor fi acoperite cu panouri solare si dotate cu alte surse regenerabile de energie.

Este situat in desert, in Emiratele Arabe Unite si foloseste metode traditionale arabe de constructie alaturi de energia eoliana.

Aproximativ 80 la suta din apa prezenta in Masdar City va fi reciclata. In plus, fata de energia solara si conversia biomasei, alte surse de energie regenerabile luate in considerare sunt cele geotermale, de hidrogen si vant.

Deseurile biologice vor fi utilizate pentru crearea de ingrasamant, in vreme ce deseurile de natura industriala vor fi reciclate sau reutilizate.

Ca un traditional oras arab, intregul Masdar City este conceput pentru a fi parcurs pe jos insa spre deosebire de orice alt oras din lume, nivelul pietonal este situat la 6 metri mai sus de sol.

Masinile sunt fara sofer si sunt alimentate cu baterii incarcate cu ajutorul energiei solare.

Pentru a fi un oras cu zero carbon, constructia sa trebuie sa fie atent monitorizata pentru utilizarea optima a resurselor.

 

Articole asemănătoare

 • Afinul Denise Blue – un soi pentru toate gusturile

  Poate fi primul soi de afin cultivat, singur sau grupat, principalele avantaje fiind gustul si cantitatea anuala de fructe.

 • Trandafir Papageno

  Trandafir teahibrid de o rara frumusete si un impact vizual deosebit, Papageno este o varietate ale carei flori mari au un colorit rosu cu violet deschis, totul cu un model de dungi si picaturi mici de un roz intens.

 • Valea Okanagan si Lacul Patat, Canada

  Valea Okanagan din Columbia Britanica este una dintre regiunile importante ale Americii de Nord din punct de vedere ecologic.

 • Galbenele pentru pielea uscata

  Sanatatea si frumusetea pielii depinde in primul rand de gena, insa stilul de viata, alimentatia si felul in care ii acordam atentia si ingrijirea cuvenita reprezinta factori esentiali, care determina mentinerea

 • Care sunt beneficiile produselor ecologice ?

  In ultimele decenii multe persoane au descoperit, au vazut si au simtit beneficiile unei alimentatii sanatoase, organice. Chimicalele artificiale nu intra in discutie cand pomenim de gradinaritul ecologic.


Warning: fopen(cache/75c8f4f8bd5d966ceff86358cdb14134) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139