Trandafir Papageno

Trandafir teahibrid de o rara frumusete si un impact vizual deosebit, Papageno este o varietate ale carei flori mari au un colorit rosu cu violet deschis, totul cu un model de dungi si picaturi mici de un roz intens. Efectul cromatic este remarcabil, motivul principal pentru care acest trandafir se bucura de o tot mai mare popularitate printre cunoscatori. Este si o varietate de trandafir relativ rezistenta al daunatori si boli, dar si la perioadele de seceta sau ger (suporta temperaturi de pana la -20 de grade Celsius), usor de plantat si intretinut daca aveti deja putina experienta in gradina. 
 
Tufele de trandafir Papageno se planteaza la 50 pana la 70 de cm distanta intre ele, pot ajunge la 120 de cm inaltime si au nevoie de soare, dar si sa fie udate frecvent. Sunt plante rezistente daca au si un sol afanat si daca le protejati pe cat posibil impotriva vantului puternic si rece. Se recomanda fertilizarea tufelor de trandafir teahibrid Papageno, in special in perioadele calde si secetoase. In cazul unor tufe sanatoase, mature, florile vor fi numeroase, rezistente si in culori surprinzator de intense. 
 
Se potrivesc atat gradinilor mici cat si celor mari, si datorita coloritului iesit din comun este recomandat sa alegeti un loc in care trandafirul Papageno sa iasa in evidenta din prima clipa. Parfumul acestei varietati este discret, usor, delicat mai ales in comparatie cu impactul vizual. 

Foto: jigidi.com

 

Articole asemănătoare

 • All My Loving, un trandafir pentru cei pretentiosi

  Cu boboci mari, dubli, de un roz intens care poate sa bata in purpuriu deschis, acest trandafir teahibrid numit dupa o celebra piesa The Beatles este relativ usor de cultivat si intretinut, iar frumusetea lui il face sa fie o alegere buna pentru oricine.

 • Likardi, un trandafir teahibrid fermecator

  Soi de trandafir teahibrid cu inflorescente mari, de un roz spre violet deschis (in functie de sol si varsta tufei), Likardi este o varietate des intalnita si foarte apreciata de cunoscatori.

 • Pink Flash, un trandafir miniaturial cu o culoare suprinzatoare

  Un soi de trandafir pitic mult prea rar intalnit in gradini si parcuri, dar foarte apreciat de cunoscatori pentru coloritul sau aparte, acest Pink Flash este usor de recunoscut pentru bobocii sai destul de mari, cu multe petale de un roz deschis, elegant si delicat, cu mici pete albe pe margini.

 • Magenta Diadem, un trandafir cu un colorit rar

  Varietate de origine germana nu prea des intalnita de trandafir floribunda cu boboci rotunzi, de un violet deschis, incantator, este un soi relativ usor de cultivat si intretinut, iesind usor in evidenta datorita culorii.

 • Red Mikado, incantatorul trandafir pitic

  Soi cu dimensiuni reduse de trandafir, perfect pentru un pervaz, un balcon, un spatiu restrans unde va avea totusi mult soare si va fi ferit de curentii reci de aer, acest Red Mikado surprinde atunci cand incepe sa infloreasca datorita bobocilor sai mari, rotunzi, de un rosu intens, catifelat, cu parfum puternic si dulce.


Warning: fopen(cache/04c3a0f63ff5b4f4c4fe27dcf2b0bfbc) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139