Red Mikado, incantatorul trandafir pitic

Soi cu dimensiuni reduse de trandafir, perfect pentru un pervaz, un balcon, un spatiu restrans unde va avea totusi mult soare si va fi ferit de curentii reci de aer, acest Red Mikado surprinde atunci cand incepe sa infloreasca datorita bobocilor sai mari, rotunzi, de un rosu intens, catifelat, cu parfum puternic si dulce. Frunzisul micilor tufe de Red Mikado este des, rezistent, elastic, de un verde inchis cu textura lucioasa, realizand un frumos contrast cu rosul puternic al florilor, asa ca vor transforma orice spatiu prin colorit si eleganta. Sunt trandafiri perfecti atat pentru apartamente cat si pentru decorarea spatiilor interioare, acomodandu-se foarte bine in ghivece sau jardiniere relativ mici. 
 
Red Mikado se va planta primavara sau toamna, solul ideal fiind unul tipic pentru cultura trandafirilor: nisipos, cu scurgere buna, ideal putin acid, iar butasul va fi amplasat intr-un loc unde sa fie cat mai mult in bataia soarelui. Se va uda constant, dar folosind cantitati moderate de apa, si odata ce a prins este un soi longeviv si viguros, cu buna rezistenta naturala la boli sau daunatori. Cum la maturitate tufa de Red Mikado nu va depasi 50 de cm inaltime este perfect daca preferati un trandafir delicat, de mici dimensiuni, sau pur si simplu daca spatiul disponibil este unul redus.

Foto: rioroses.com

 

Articole asemănătoare

 • Ceapa rosie Red Creole

  Soi de ceapa rosie cu gust puternic, aromat, picant, mai putin dulce decat alte varietati, foarte buna pentru salate, conservare si preparate diverse, Red Creole este relativ usor de reconoscut datorita culorii, putin mai deschise, si a formei usor turtite

 • Diademe Red, trandafirul rosu de o frumusete speciala

  Soi de trandafir floribunda ideal pentru gradini, parcuri, decoratiuni florale si buchete elegante, Diademe Red (exista si o varianta cu flori roz pal) este o varietate cu boboci mari, parfumati (o aroma dulce, care va incanta pe oricine), rezistenta si longeviva.

 • Perla de Alcanada, trandafirul miniaturial care va cuceri pe oricine

  Un incantator trandafir pitic, plin de flori intr-o nuanta vie, foarte parfumate

 • Pink Flash, un trandafir miniaturial cu o culoare suprinzatoare

  Un soi de trandafir pitic mult prea rar intalnit in gradini si parcuri, dar foarte apreciat de cunoscatori pentru coloritul sau aparte, acest Pink Flash este usor de recunoscut pentru bobocii sai destul de mari, cu multe petale de un roz deschis, elegant si delicat, cu mici pete albe pe margini.

 • Trandafirii pitici Alegria

  Soi pitic de trandafiri buni atat pentru gradini si parcuri cat si pentru a fi crescuti in ghivece sau jardiniere, Alegria are o buna rezistenta nativa la boli si daunatori, suporta cu usurinta temperaturile scazute, este bun atat pentru a transforma radical un spatiu verde, cat si pentru buchete si aranjamente florale pretentioase.


Warning: fopen(cache/c7a97445509fea8778415144ed04d4d1) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139