Micul meu iaz din gradina

Micul iazO broscuta sare de colo-colo in timp ce o pasare se opreste cateva clipe langa o salvie rosie. In acest timp, apa tasneste dintr-o piatra, facandu-si loc in iazul in care cativa pestisori inoata liber. Doi pasi mai incolo, cateva persoane privesc admirativ decorul. Toate acestea se pot intampla si in propria gradina.
Realizarea unui mic iaz in gradina de acasa nu este un lucru facil. Cu toate acestea, desi eforturile sunt mari, rezultatele nu se vor lasa mult asteptate. Iazurile au devenit, din ce in ce mai mult, o obisnuinta a gradinilor, iar diferitele companii produc iazuri in diferite forme si marimi, venind in ajutorul doritorilor. Aici, trebuie sa va spunem de la inceput ca nu merita sa va opriti la unul ieftin, pentru ca, si aici, regulile sunt aceleasi: cu cat mai ieftin, cu atat mai prost.
Normal, pe langa acest iaz, va trebui sa cumparati mai multe accesorii, printre care o pompa, furtune, o baza pentru fantana si aditivi speciali pentru apa. Inainte de a instala fantana, trebuie sa determinati foarte bine spatiul din gradina in care va fi aceasta amplasata, pentru ca acea zona trebuie relationata foarte bine vis-a-vis de straturile de flori pe care le aveti si de modul in care este asezata casa dumneavoastra. Cea mai buna ideea ar fi de a instala iazul in mijlocul gradinii, in asa fel incat acesta sa fie inconjurat de florile pe care deja le aveti, pentru a crea o ambianta speciala.
Pompele de apa vor fi si ele de gasit, in diferite variante si capacitati. Trebuie sa determinati foarte bine cantitatea de apa la care vor fi acestea folosite, pentru ca una de capacitate mai mica sau mai mare decat cea de care aveti nevoie nu va va aduce decat probleme suplimentare.
Dupa ce toate instrumentele necesare au fost cumparate, urmeaza sa luati deciziile necesare amenajarii. Niciodata nu trebuie sa incarcati suprafata sa cu mai multe plante sau pesti decat poate acesta suporta, astfel ca este necesar sa calculati cu precizie lucrurile inainte de a incepe popularea. Temperatura trebuie si ea bine controlata, pentru ca plantele si pestii sa se simta bine in noua lor casa si sa se adapteze rapid la noile conditii de viata.
Costurile nu sunt foarte mari, iar satisfactiile sunt imense, astfel ca, dupa construirea unui astfel de loc, singurul lucru pe care il mai aveti de facut este sa adaugati o banca in gradina, de pe care sa admirati in liniste rezultatul muncii dumneavoastra.

Articole asemănătoare

 • Trucuri si idei pentru gradina

  Puteti folosi resturile de legume si fructe din bucatarie pentru a fertiliza pamantul din gradina. Cojile de banana, de ou, de legume, bucatelele ramase, cotoarele de mar se pun in blender, se mixeaza bine, iar amestecul se toarna in gropite sau santuri mici sapate in gradina. Se acopera si se lasa pentru cel putin o luna inainte de a planta altceva in acel loc.

 • Craitele din soiul Fantastic

  Craitele ies in evidenta datorita florilor care par sa semene cu globuri mari, in nuante calde, foarte bune atat pentru ghivece cat si pentru spatii mici sau medii din gradina.

 • Primavara si iazul din gradina

  Primavara este anotimpul schimbarilor nu numai cat priveste natura si ritmul biologic al plantelor si vietuitoarelor, dar si din perspectiva activitatilor intreprinse. Iazul ar trebui sa fie curatat cel putin o data pe an, desi cel mai bine ar fi de doua ori, toamna si la inceputul primaverii.

 • Activitatile din gradina in luna noiembrie

  Activitatile din gradina nu se sfarsesc o data cu primele frunze cazute, nici macar cu cele din urma care imbraca pamantul.

 • Explozia de culori din GradinaMea

  Facand o alegere potrivita in ceea ce priveste plantele ornamentale, gardul viu, arborii si arbustii din gradina


Warning: fopen(cache/51859d7dfd8c5b9b8757255c9716cdfd) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139