Narcisele: vestitorii primaverii

Acolo unde infloresc vestitorii primaverii, imprastie in aer o mireasma inconfundabila, care transforma locuinta sau gradina intr-o oaza de buna dispozitie.

Printre cele mai cunoscute sunt zambilele si narcisele. Acestea emana pretutindeni mireasma primaverii. Narcisele  reprezinta oglinda razelor de soare, deoarece o gradina impodobita cu aceste minunate flori devine mai luminoasa, mai deschisa, mai stralucitoare. In plus au grija sa aduca un flair vesel in orice locuinta.

Intr-un top al celor mai frumoase flori de primavara se numara cu siguranta pe locurile fruntase specia de narcisa cu un parfum puternic si aparte. Un alt vestitor al primaverii este Narcissus triandrus. Petalele acestuia au forma unui clopotel, iar coroana este foarte eleganta.

Perceptia diverselor parfumuri de catre organismul nostru influenteaza in mare parte starea de spirit. Astfel este bine sa avem aceste flori in jurul nostru, deoarece prin mireasma lor ne aduc soarele, natura si primavara in casa.

Indicat este ca vesitorii primaverii sa stea la o distanta potrivita fata de corpul de incalzire al locuintei, deoarece nu suporta caldura prea mare. De asemenea este important sa nu ii udam cu multa apa, bulbii nu se simt deloc bine daca sunt imbibati si incep sa se strice.

Florile nu au nevoie de ingrasmant, indiferent ca sunt tinute in casa in ladite, ghivece sau afara in gradina.

Sursa foto

Articole asemănătoare

 • Narcisele Art Design

  Narcisele sunt unele dintre cele mai populare flori pentru gradinarii cu experienta sau pentru incepatori: sunt ieftine, usor de gasit, plantat si intretinut, au culori vii, sunt neasteptat de rezistente pentru plante aparent fragile, si schimba radical o incapere daca sunt cultivate in ghivece si jardiniere sau o gradina ce avea nevoie de o improspatare cromatica.

 • Flori de februarie. Eranthis hyemalis

  Ghiocelul si eranthis hyemalis sunt primele flori care aduc bucuria primaverii in suflete, apoi brandusele, narcisele, urmate de soiurile de scilla, iar in cele din urma lalelele care infloresc pana in luna mai.

 • Decoratiuni pascale pentru GradinaMea

  Culorile specifice si totodata clasice ale primaverii si implicit si ale sarbatorii pascale sunt binecunoscute de toata lumea

 • Vestitorii primaverii – ingrijirea florilor din balcon

  De acum ne putem lua ramas bun de la iarna capricioasa si sa intampinam primavara prin intermediul ghivecelor cu narcise

 • Plantele ornamentale: diversitatea culorilor pe tot parcursul anului

  Plantele ornamentale nu ar trebui sa lipseasca din nicio gradina. Gardul viu sau copacii ornamentali delimiteaza spatiile


Warning: fopen(cache/1d4b13e3dd3f3b0ac4a1c2143d83c0b6) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139