O gradina plina de culoare tot anul

Daca stiti perioadele de inflorire ale plantelor, puteti face in asa fel incat sa aveti in gradina mereu cate o planta care sa infloreasca. Probleme ar putea aparea in anotimpul rece, doar daca nu v-ati pregatit bine. Multi gradinari cred ca pe timp de iarna gradina nu poate fi colorata, acest lucru demonstrand numai nepriceperea acestora.

Exista plante vesnic verzi, care nu au voie sa lipseasca din nici o gradina. Cu cat numarul acestora este mai mare, cu atat gradina este mai bogata. Aceste plante sunt potrivite pentru garduri verzi, cu care se poate imprejmui gradina. Exista si cateva plante vesnic verzi care au boabe rosii iarna.

 

Iarna nu va mai fi la fel de insuportabila daca si ericaceea va avea un loc in gradina dumneavoastra. Ericaccea va va rasplati pe masura daca ii veti oferi un loc mai mic sau mai mare in gradina dumneavoastra. Desi cele mai multe nu infloresc la inceptul iernii, acestea isi pastreaza culoarea pana primavara. Un soi de ericaceea rezistent este cel de primavara. Aceste plante infloresc de iarna pana primavara si petalele lor au culoarea rosie sau roz. Ele sunt printre putinele care se simt bine in solul cu var, ele supravietuind insa si in solul acid.

 

Iasomia de iarna are florile mici, galbui, in forma de stea, si infloreste in aceeasi perioada. Solul preferat de aceasta floare este cel bogat cu lut, ea avand nevoie de soare si de un colt ferit. Deoarece crengile sale se apleaca spre pamant chiar la inaltimea ochilor, bucurandu-ne privirea, iasomia are nevoie de tarusi de sprijin.

 

Nicoleta Oprea

februarie 2007

Gradinamea.ro

Articole asemănătoare

 • Smoothie cu struguri si spanac pentru un sistem imunitar puternic

  Cu struguri bine copti (albi sau rosii) si spanac congelat, este o bautura plina de vitamine si antioxidanti, buna nu doar pentru a potoli setea si a da un plus de energie, dar si pentru un sistem imunitar mai puternic. Iar ceaiul verde ofera corpului o lista impresionanta de beneficii. Esential in orice parte a anului si cu atat mai mult in lunile cand gripele si racelile sunt tot mai prezente.

 • Anemonele blanda Rosea

  Cu inflorescente rezistente, numeroase, cu o dualitate cromatica delicata - albe in centru si mov deschis spre exteriorul petalelor - acest soi de anemone este perfect pentru amplasamente mai mari, pentru a transforma radical un spatiu verde, o gradina sau un parc, pentru a aduce o adevarata explozie de culoare cu eforturi si investitii minime.

 • Panseluta in medicina naturista

  Cunoscuta ca una dintre cele mai atragatoare si elegante plante decorative, de o frumusete delicata, plina de culoare si farmec, panseluta (Viola tricolor) se potriveste la fel de bine in gradina, in ghivece sau jardiniere, este usor de plantat si intretinut si schimba radical orice spatiu.

 • Sfaturi pentru o gradina lipsita de buruieni

  Gradina se defineste prin sine ca un spatiu bine organizat ocupat de plante folositoare omului. Prin urmare, se poate spune ca unul dintre lucrurile principale care deosebesc o gradina de un spatiu viran oarecare este lipsa buruienilor.

 • Gradina de toamna si culorile

  Imaginati-va o gradina lipsita de culoare, fara nimic atractiv din punct de vedere vizual. Viata ar fi mai trista pentru cel ce ar avea-o in spatele casei sale.


Warning: fopen(cache/035e8c020fc914ad6b40c63caea4d045) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139