Parcul Dendrologic, Simeria

 

 Conform Enciclopediei Britanice, Parcul Dendrologic de la Simeria, situat in judetul Hunedoara, Transilvania, este al treilea cel mai frumos parc din Europa. Acelasi loc il ocupa si dupa numarul de specii de arbori. La nivel mondial, Parcul Dendrologic de la Simeria ocupa locul unsprezece.

In acest parc exista la ora actuala 2165 de diferite specii de plante si arbori exotici rar intalniti in Europa.

Parcul Dendrologic din Simeria este considerat de catre specialistii consacrati un adevarat monument.

Arboretumul Simeria a fost creat la inceputul secolului al XVIII-lea prin amenajarea zavoaielor naturale din Lunca Muresului in stil peisager (englezesc, romantic). Acestea sunt astazi o valoroasa colectie de plante lemnoase exotice si autohtone.

In acest parc a avut loc si un studiu de aclimatizare a arborelui de Segovia Gigantea, precum si a altor specii de arbori, arbusti si plante exotice, care au contribuit la infrumusetarea parcurilor din mediul urban romanesc.

Parcul Dendrologic de la Simeria este cunoscut in intreaga lume pentru contributiile benefice aduse in domeniul silviculturii.

Articole asemănătoare

 • Parcul National Cozia

  Parcul National Cozia se intinde pe o suprafata de 17.000 hectare pe teritoriul judetului Valcea. Limitele rezervatiei naturale cuprind partea de est a Muntilor Capatanii, Masivul Cozia si partea sud-estica a Muntilor Lotrului.

 • Parcul National Ojcow, Polonia

  Parcul National Ojcow se numara printre obiectivele naturale cele mai bine cotate din apropierea orasului Cracovia, capitala istorica a Poloniei.

 • Parcul National Northumberland

  Parcul National Northumberland ocupa cea mai avansata asezare geografica in Anglia si a fost infiintat in 1956.

 • Parcul Keukenhof – Gradina Europei

  Supranumit "Gradina Europei" Parcul Keukenhof este situat in micutul orasel Lisse din Olanda, aflat la jumatatea distantei

 • Parcul dendrologic Simeria, jud. Hunedoara

  Parcul dendrologic Simeria se afla in orasul omonim din judetul Hunedoara, la o distanta de circa 10 km fata de Deva.


Warning: fopen(cache/3f901a496776a26f1832f85d36712639) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139